👦🏻👧🏻之前食過幾間放題都覺得質素唔係咁好,所以都有一排無食放題。前日收工去咗觀塘買嘢,好肚餓又諗唔到食咩好,就去咗鱷魚恤中心樓上嘅「極尚大喜屋」食放題,當日收費星期一至四7:30-9:30成人放題$308。出面嘅自助區有冷盤、小食、熱食、甜品、罐裝飲品、自家茶飲,仲有可以任飲清酒同梅酒!呢度用QR code落單,非常方便。榴槤控嚟到呢度一定好開心😄!依架做緊榴槤放題,烤金枕頭、榴槤布丁、榴槤雪條、榴槤糯米糍、榴槤泡芙同榴槤芝士撻任食!🐟刺身有松葉蟹腳🦀、三文魚🐟、油甘魚🐟、希靈魚🐟、北寄貝、帶子、赤蝦🦐、甜蝦🦐等等,我地最鐘意油甘魚,鮮味甘甜,每啖都充斥魚油香氣✨!赤蝦同甜蝦爽口彈牙,味道鮮甜💕!🍣壽司呢度有放題比較少見嘅深海池魚王,仲有拖羅吞拿魚、柚子胡椒左口魚邊、蟹肉芝士軟殼蟹、花之戀等等。🦪燒物不得不提烤金枕頭💛,👦🏻話質感軟滑,烤完之後個甜味更加突出,食落好香甜,total食咗3件😆~ 👧🏻推介王牌乳鴿王🐥,估唔到係放題食嘅乳鴿質素會係咁唔錯,皮脆肉嫩,仲有肉汁添😋!金蒜炭燒廣島蠔都唔錯🦪,蠔肉飽滿多汁上面嘅炸蒜好香口惹味✨。如果鍾意食羊有少少羊騷味嘅話,羊架都係必點🐏,肉質

🐟刺身

🍣壽司

🦪燒物
不得不提烤金枕頭💛,👦🏻話質感軟滑,烤完之後個甜味更加突出,食落好香甜,total食咗3件😆~ 👧🏻推介王牌乳鴿王🐥,估唔到係放題食嘅乳鴿質素會係咁唔錯,皮脆肉嫩,仲有肉汁添😋!金蒜炭燒廣島蠔都唔錯🦪,蠔肉飽滿多汁上面嘅炸蒜好香口惹味✨。如果鍾意食羊有少少羊騷味嘅話,羊架都係必點🐏,肉質軟腍嫩滑,味道香濃帶有香草味🌿。仲有西京燒比目魚都做得幾好,煎到完整魚肉無散開,肉質細嫩而且入口即化,甜甜鹹鹹嘅醬油味好入味。

🍱創作壽司
👧🏻好鍾意食龍蝦沙律櫻花蝦多士🦞,多士香脆有蒜蓉香味🧄,配上甜甜嘅龍蝦沙律同大量櫻花蝦,一啖食落口好有滿足感。

🥘一品料理
放題竟然有鱔球食🐟!薑蔥爆鱔球爆得好香口,鱔肉彈牙入味。另外花雕醉鮑魚充滿濃郁嘅酒香味🥃,鮑魚爽彈軟腍。

🧁甜品
任食Haagendazs雪糕🍨!當日有焦糖脆餅、曲奇、果仁同朱古力味,我地每人食咗兩杯🤩!仲有牛乳奶凍、木糠布丁、蛋卷、泡芙、雪條同多款甜品杯,甜品放題嚟講真係好多款式👍🏻!

📍 極尚大喜屋 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓
2024-02-28