2024-04-01 26 瀏覽
Weekend最鍾意同男朋友入西貢chill🥰,今日行完海旁之後就揀左呢間熊穴cafe試下,佢啲裝修都好日系慢活嘅感覺,我地都坐得好舒服~☺️呢度主打嘅係手作烏冬,真係舖頭自己親手搓嘅,啲食物全部都無加味精,原材料大部分都來自日本,質素有保證架😋*****🦪🍜日本蠔(瀬戶內產)時雨煮 配 魚湯烏冬 $128叫左一個烏冬,佢個魚湯超級鮮甜😍好驚喜,除左有大大隻嘅蠔之外仲有好多小蝦仁同埋一啲菇菌,豐富味蕾😋🐻🥞熊の班戟 $128身位港女緊係要食個烏冬啦,我地叫左呢個熊之烏冬🐻佢好鬆化同有蛋香架!🫖☕伯爵茶 House Blend Earl Grey Tea $68 / head伯爵茶用左一個好精緻嘅茶壺裝,好有儀式感~一壼茶夠我地兩個人坐半個下晝啦~🥰*****

*****
🦪🍜日本蠔(瀬戶內產)時雨煮 配 魚湯烏冬 $128