2011-10-30 665 瀏覽
星期六on-duty,即係要返工,仲要出勤去到葵涌,認真,如果唔係兩大亦客亦友既會員公司都係葵涌,一定唔會去呀!!平時真係好少去葵涌,因為覺得隔涉。於是佢地帶左小女子去威軒飲荼,開頭以為係三個人飲,原來係8個人,意思佢間公司要返既同事都落黎一齊飲。其實間酒樓都幾企理,又夠光猛,可惜就有d唔係幾識做,因為佢地連訂枱服務都冇架,一定要親自行落去攞位既八個人點既菜式太繁多,未能盡錄,有d相都唔齊,不過想講果d都有係度。鮑汁鳳爪係班客介紹既,其實我本身鍾意食豉汁蒸鳳爪,因為覺得夠 '淋'同夠入味,係第二d酒樓都有食過鮑汁鳳爪,通常都係個汁夠味,鳳爪冇味又唔 '淋'。但今次唔同,個鮑汁鳳爪係好好食有齊晒鳳爪要好食既元素。凍豆腐又係客介紹既,麻汁蔥花加滑滑豆腐,oishii其他點心不能盡錄,睇下賣相算啦~~~最後來一個甜點,杏仁茶加蜂蜜蛋散,本身呢個又係去茶樓食甜點既絕配,可惜呢度既蛋散太差,一黎唔夠鬆、二來太多峰蜜係上面過甜

凍豆腐又係客介紹既,麻汁蔥花加滑滑豆腐,oishii
鮑汁鳳爪
麻汁凍豆腐
其他點心不能盡錄,睇下賣相算啦~~~
幸福的甜品呢
麻汁凍豆腐
幸福的甜品呢
鮑汁鳳爪
  • 鮑汁鳳爪,凍豆腐