2024-04-24 98 瀏覽
💕芋泥生乳💜厚麻糬卷蛋🍰 一條6️⃣件唔洗$80平到癲 😱 芋泥控必食無悔!🐭 米奇老豬Vol. 470 🐷[煒成麵飽餅店 ]早幾日出左個煒成開心果合集大家都紛紛DM我問我有咩其他推薦除左最愛嘅開心果千層卷同布甸包之外今次介紹呢個都係老豬嘅Top 3 Pick❣️雖然唔洗排隊唔洗搶 不過貨量唔多因為根據觀察 好似要中午後先有 🤔但傍晚又可能會賣曬老豬三顧茅廬先買到 🥹.🐖🐖《芋泥麻糬卷蛋》🐖🐖🛑8.9/10🛑 💰$78💰拎起係超垂手 勁有份量 🏋🏽一條大概可以厚切5件/薄切6件卷蛋蛋糕體似係戚風 濕潤綿密中間嘅麻糬好厚身又拉絲 🦷而且同忌廉、蛋糕融為一體隔日食都仲係咁煙韌軟糯!面頭嘅芋頭味生乳好輕盈 偏重奶味夾心嘅芋泥忌廉順滑 👅但又保留左芋頭粒粒嘅口感天然甜味啱啱好 唔係假香芋 芋頭控表示超級滿足 💜如果可以加小小100%芋泥可能會更驚豔🤭老豬同芋泥控&非芋泥控嘅朋友們分享佢地都大讚好正🥳而且呢個價錢、呢個份量性價比簡直爆燈 💡.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.9/10服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 中高✴️ ENCORE:✅ (絕對!).自費️⭕/試食.📍煒成麵包餅店📍大埔同秀坊11號地舖.#米

🐭 米奇老豬Vol. 470 🐷
拎起係超垂手 勁有份量 🏋🏽
一條大概可以厚切5件/薄切6件
卷蛋蛋糕體似係戚風 濕潤綿密
中間嘅麻糬好厚身又拉絲 🦷
而且同忌廉、蛋糕融為一體
隔日食都仲係咁煙韌軟糯!

面頭嘅芋頭味生乳好輕盈 偏重奶味
夾心嘅芋泥忌廉順滑 👅
但又保留左芋頭粒粒嘅口感
天然甜味啱啱好 唔係假香芋
芋頭控表示超級滿足 💜
如果可以加小小100%芋泥可能會更驚豔🤭

老豬同芋泥控&非芋泥控嘅朋友們分享
佢地都大讚好正🥳
而且呢個價錢、呢個份量
性價比簡直爆燈 💡
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.9/10
服務:N/A
環境:N/A
CP值:✴️ 中高✴️
ENCORE:✅ (絕對!)

自費️⭕/試食

📍煒成麵包餅店📍
大埔同秀坊11號地舖

#米奇老豬_大埔區
#米奇老豬_麻糬
#米奇老豬_蛋糕

#煒成麵飽餅店 #香港麵包 #香港蛋糕 #大埔美食 #大埔墟美食 #太和美食 #卷蛋 #芋泥 #芋泥控 #芋泥蛋糕 #芋泥麻糬 #芋頭控 #芋頭蛋糕 #麻糬 #麻薯蛋糕 #麻糬蛋糕 #芋頭麻糬 #生乳捲 #芋圓 #開心果 #煙韌控 #蛋糕關注組 #布甸包 #hkbakery #hkigbakery #tarocake #mochicake