2012-08-02 70 瀏覽
係旺角悶悶地,唔知食乜好... 於西洋菜街遍地易拉架中,選了這間較有特式的土耳其菜,即管碰碰運氣吧!“餐廳” 格局其實有D 怪... 唔似餐廳,亦唔似私房菜,因為一眼望晒,小小的房間擠滿枱,枱同枱之間距離又好近... 冇乜私人空間.. 但係咁都坐滿人,應該好食掛... 當我地係門口踟躕,埋首廚房的外藉廚師見到我地,立即上前幫我地安排座位,咁好人,就試吓啦!被安排坐係左邊的二人枱,跟右邊的長枱距離遠一點,昏黃的燈光下,感覺蠻不錯。是夜菜單:土耳其沙律 (送嘅)用料新鮮!廚師即切夠晒 Fresh!仲有我最愛的生蒜!正!香草乳酪雞估唔到呢個咁好味!少少辣,帶有乳酪的清新味道,酸酸甜甜,送飯送薄餅都一流!我地刮到隻碟乾乾淨淨,一滴汁都冇!香草雪花牛排串燒烤牛肉粒一向係我嘅至愛,而呢道菜亦好岩我胃口!嫩滑彈牙!除咗件牛,D配菜都好好味,朋友唔食洋葱都照食可也!我最鍾意件蕃茄,好juicy!咬落去滿口幸褔感覺。米飯布丁好似超杰身的甜粥仔,甜咗少少,不過我都接受到,細細杯,食食吓其實都OK。土耳其咖啡廚師用一個火鍋 gas 爐加上土耳其器具去煮咖啡,好搞笑!佢煮嘅時候會問你要幾甜。杯咖啡好似expr

是夜菜單:

土耳其沙律 (送嘅)
土耳其沙律
用料新鮮!廚師即切夠晒 Fresh!仲有我最愛的生蒜!正!

香草乳酪雞

米飯布丁

土耳其咖啡
廚師用一個火鍋 gas 爐加上土耳其器具去煮咖啡,好搞笑!佢煮嘅時候會問你要幾甜。杯咖啡好似expresso 咁細杯,唔洗加奶,一向喜愛重奶味咖啡的我初初飲唔慣,但係dap dap吓又幾唔錯,甘、香、厚身(因為佢地唔會隔走D 咖啡粉,飲到最底就會淨番D好幼滑既咖啡粉末)

成晚得廚師一個人走唻走去,冇其他人幫手,後來同佢傾計先知原來係老闆!來自土耳其的!好地道啊!老闆都幾得意幾好傾。食物整體唔錯,如果環境舒服D應該會更好!有機會會再唻試埋其他菜式。
2012-07-26
土耳其沙律
香草雪花牛排串燒
  • 香草雪花牛排串燒,香草乳酪雞