餐廳: Glasshouse (形點 I)
資訊:

2024-01-14 491 瀏覽
依家嘅飲食世界中,搵到款款精彩嘅美食實屬不易!今次啦,搵到間餐廳,真係搞到我開心到唔掂鈴🔔!來講下呢啲靚料理,佢地真係用心做到每一樣嘢!首先,南瓜湯滑到不得了,入口即化,又唔會膩口,搞到人一啖接一啖🥄。炸薯條紮實,嗰啲黑松露蛋黃醬就淋咗啲神秘魔力咁,攪亂我嘅味蕾,完美!嚟到啲炸蜜糖單骨雞翼,啖啖肉,外皮炸到啱啱好,唔會感到乾,蜜糖嗰陣香甜撲鼻真係勁!再講到醬燒排骨,那種肉嫩得可以拉絲嘅感覺,肉質好林,每一啖都令人回味無窮。香辣龍蝦意粉就更加唔使多說,那股辣香拌埋龍蝦嘅鮮美,仲可以食到啲辣味,簡直係正中下懷。而啲甜品,就更加唔使講,即焗牛油軟曲奇外脆內軟,再配啲冰凍雪糕,呢個組合堪稱天作之合。最後,心形慕絲外層啲朱古力夠香濃,入面啲慕絲酸酸地,一啖嘅完美平衡,完全就係甜蜜滋味嘅代表。食完成餐,心情都似乎明朗起來,下次再去一定要再試過!🍰💓🌿