2024-04-13 41 瀏覽
最近幫襯左長沙灣一家火鍋店,叫左2人套餐,包括可選的4款煲仔飯和4款雞鍋,還有一份生菜。我們簡左胡椒豬肚雞鍋同窩蛋牛肉飯作為煲仔飯,並另加了墨魚滑拼蝦滑作為火鍋。我們仲要左一支烏龍茶和一大支青島啤酒。這家火鍋店既份量十分足夠。煲仔飯非常美味,米飯鬆軟而飽滿,以窩蛋和嫩牛肉為主要配料,蛋汁滲透入飯中,牛肉嫩滑多汁,帶來豐富口感,份量都好足夠,每一啖都令人滿足。接下來是火鍋部分,胡椒豬肚湯底好香濃,好夠味,雞肉嫩滑,豬肚好爽。另外,我嘅嘢揀咗墨魚滑和蝦滑作為配料,墨魚滑同蝦滑既質地都好細膩,口感彈牙,非常美味。套餐包咗蔬菜籃,清爽既生菜為整體火鍋的口感帶來了平衡。值得一提的是,呢間火鍋店的份量十分足夠。無論係煲仔飯還是火鍋,每一道菜都給予足夠的食材,令我們感到非常滿足。