2016-10-20 588 瀏覽
呢間位於尖沙咀既放題,成日聽日講得多,今次真係聞名不如一試!本人超中意食軟殻蟹,次次食放題都一定必叫。今次既軟殻蟹手卷都真心幾正,啖啖咬都有蟹肉,同埋炸粉唔會太厚,口感岩岩好。加上飯唔算太多,三四啖就食完,可以留肚食其他野,不過走之前都叫多個食,真心係幾正!芝麻雞翼岩岩炸起就上枱,賣相相當吸引,外皮超級脆,炸得岩岩好。如果唔係因為喉嚨痛,一定食多幾隻!仲有平時食過既天婦羅蝦,一係炸粉太厚,一係覺得蝦好似有啲未熟甘。但今次既天婦羅蝦真係岩岩好,炸粉唔會太厚。不過建議盡快食左炸物先,如果凍左,炸粉就會變厚左,口感冇甘好。香蒜一口牛柳粒好惹味呀,一上枱就嗅到一大陣蒜香味。第一次食到冇肥肉既牛柳粒,之前食過既都好肥,有好多脂肪。但這間既牛柳粒好開胃,牛柳粒吸哂蒜香汁,而且肉質唔會太硬,幾有咬口。真心推介牛柳粒!平時食既吉列大蝦卷都只係上面有啲沙律醬就上得枱,但這間就特別啲,有埋木魚碎放係沙律醬上面,口感的確幾新鮮。同埋一客有4舊,唔算太大舊,可以試下這個大蝦卷,又食下其他野。仲有好多唔同既野飲,不過唔記得影相,飲飽食醉又係滿足既一大餐啦~

2016-10-11