之前商場見圍板好耐,一直好期待。喺日本食過,燒飛魚嘅味道真係好特別,雖然唔係人人接受到,但係好啱我口味呢幾日天氣好凍,咁啱經過見到佢開張即刻衝入去食返碗。Menu主要有三種類拉麵,包括:燒飛魚鹽味湯底、背脂醬油拉麵燒飛魚沾麵和燒飛魚沾麵,仲有香港限定嘅燒飛魚味噌拉麵和燒飛魚辛味噌拉麵。全店免加一,仲可加錢可配套餐會有餃子沙律等小食和飲品,CP值都算可以。我Order咗個燒飛魚鹽味拉麵,湯底有浸焦香味,個麵條偏粗,聽講落鍋直前由店員搓揉成曲麵,令麵條更容易掛湯。個湯係用咗豬骨雞骨燒飛魚同小魚乾熬製,的確好濃郁,只可以講鍾意燒飛魚嘅人一定會好鍾意,如果平時鍾意食魚介湯底拉麵嘅一定要試吓。
① 燒飛魚鹽味拉麵
2023-12-23