2022-02-14 191 瀏覽
食麵包都要咁講究既,銅鑼灣開左間過江龍既麵包舖,佢既制法係絕冇添加牛奶同雞蛋的,有分兩種唔同既麵包,分別係極生同極美,兩款既制作過程有啲唔同既就係採用嘅材料,今次嚟到叫咗個二人set,係有齊晒咁多種唔同嘅jam,同埋有兩塊麵包,你可以揀極生或者極美,總共有15種jam比你試,真係得一塊包係唔夠,所以我地之後都另加多一塊😆講到去jam嚟計,佢有5款係果jam,包括有草莓,柑橘,藍莓,紅桑子同埋檸檬,果味既jam一定唔輸蝕,全部都唔錯,好natural,至於講到其餘10隻味,全部都幾特別包括有牛奶煉乳,開心果,榛果風味,冧酒葡萄,伯爵奶茶,歐培拉,翡翠抹茶,琥珀黃豆粉,黑芝麻珍珠同埋紅豆珊瑚我個人喜歡冧酒葡萄,個味係幾特別嘅,其實佢哋全部醬都係好杰身,味道真係見仁見智,有啲我未必覺得會好食但係可能你哋會ok,佢哋嗰2款主打既包,都幾出色,焗完之後都係外脆內軟,佢個軟熟度簡直可以媲美棉花,唔怪得知係咁嘅價錢