2013-10-14 288 瀏覽
           同姊妹一個月一次既聚會又到了,今次就揀左好耐有食過既Awakening,咁耐冇黎過,間舖擴張了營業,而所擴張的位置位於後巷位置,相信一般較難察覺到位置,但店內的環境卻較為寧靜,感覺私隱度較高,對於一啲餐聚來說,位置的確較為理想,只係真係好似有人理咁,要叫野食都要按鐘再等店員由主店行走過來,所以感覺有點奇怪。          我地五個人叫左三個餐,另外加個pizza,前菜係帶子群邊沙律,帶子群邊煙韌,菜新鮮,但略嫌醬汁較酸;湯及蒜蓉包一般;白汁蝦球意粉味道不錯,千島汁pizza既餅皮係中等厚度,食完唔會有過飽既感覺;千層肉醬意粉味道偏酸,而且麵條煮得過淋,味道一般;雜扒珍寶腸配薯蓉,豬扒及雞扒較為厚身,而且肉質有彈性,感覺不俗,薯蓉則為本身係本人摯愛,沾上汁一同食真係一流!          如果以聚餐為主要目的,這間餐廳是可取的,但對於店員服務較高要求的人則可能不太適合了,因為店員相對較少,不會主動提供服務的。

2013-08-12