2023-04-27 1580 瀏覽
好多年冇食过咁难食嘅omakase嘞,喺第一貫嘅舍利开始就一头雾水,一开始嘅饭一铺木桶味,湿烂黐牙,跌米黐碟。事先切好d鱼肉摆太耐,食落去冇鲜味,冇油润嘅口感,甚至咸度我都食唔到,味同嚼蜡。朋友同大将提饭嘅问题,畀大将直接无视,当冇听到。而大将从头到尾都喺同个角落头嗰两个几年冇嚟嘅老顾客倾计,完全无视我哋呢边,毫无交流。鲔鱼赤身冇熟成过,铁腥味酸味再加埋口感好似海绵。中腹勉强嘛嘛哋,大腹连筋都唔切两刀,简直離谱!筋多到塞牙,我自己𦧲咗。自己睇图啦,而且d魚生表面睇落毫无油脂,干鲠鲠嘅。魷魚肉好弹牙,但系刀工毫无章法,好似喺食緊一舊橡擦膠。反而全场腌萝卜最好食,笑死。从鲷鱼开始d舍利先变得正常,估計放咗咁耐d水汽散晒,温度降咗。海胆呢种毫无技术含量啲寿司,仲可以。鳗鱼冇执好一铺泥湴味。最后嘅玉子烧简直不知所謂!南瓜色,冇玉子烧嘅香味,口感好似喺食緊冇味嘅啫喱。三个人➕一支酒埋单五位数。回转寿司嘅水准,米其林嘅价钱,大将態度冷漠。係咁先。