2013-08-17 341 瀏覽
臨離開香港前想要食既餐廳其在太多,呢間係其中一間之前喺中環返工已經食過幾次,喜歡這間餐廳充滿異國風情的裝潢同美味既中東菜待好友放工後就立即過去,本以為星期六午後的中環餐廳應該無咩人,就大安旨意無訂位,我地去到其實已經係三點半,點知竟然FULL HOUSE,好好彩咁啱有人埋單,我地等咗一陣就可以坐低,而且可以坐o係外型整到好似中東D建築既個室入面,好舒適既環境配合中東音樂,好似真係置身於埃及一樣叫咗Hummus, Chicken Kebab,Mussaka(v)同埋薄荷茶,首先o黎咗hummus同薄荷茶, hummus佢地送埋中東飽伴食,我好鍾意食hummus, 好香好滑。薄荷茶係用新鮮薄荷整,味道好清新之後係chicken kebab 同MUSSAKA , Kebab同平時食到既差唔多,佢有d沙律伴食,無咁漏。至於Mussaka我個人就極力推介, 佢有分素同肉既版本,我地叫o個個係素既。係d茄子同蕃茄做既千層,有芝士喺面焗成,我同個FD都極鍾意呢個,味道好濃郁,有香料味又唔太過火,佢既伴碟係cous cous, d cous cous本身無咩味,加埋個mussaka一齊食就啱啱好。掛住
臨離開香港前想要食既餐廳其在太多,呢間係其中一間

掛住傾計同食,d野食無影到相

食到最後個疑似經理既後生仔送咗甜品俾我地,係一個似椰絲蛋糕之類既甜品,實在太甜,不過我地都好開心有甜品為呢餐劃上完美句號。

2013-08-10
  • Mussaka