2018-12-09 1779 瀏覽
今次黎到中環呢間銀行館,支持一下長者同時支持一下社企嘛。我朋友一直以為社企經營既餐廳會唔太好(可能因為資金唔夠,難經營,所以覺得啲環境,食物嗰啲會一般般),但帶完佢黎,佢就改觀啦。環境幽靜,充滿懷舊感之餘,有種warm心既感覺。有啲似私房菜既餐廳😯呢個叉燒飯,望到嗰時都流晒口水。食落同一般我中意食既半肥瘦叉有啲唔同。淋得黎又有少少咬口,不錯吃。隻咸蛋唔使講啦,加上蜜汁,我仲可以扒多一碗飯。但算,哼,會肥,我忍。仲點左個有秋葵,有木耳,有菇之類既素菜。我好中意食秋葵,朋友就好中意食木耳。我地傾傾下計,好快就清左成碟菜。間唔中一兩餐,支持下社企都幾好啊。我見有位婆婆侍應見我地食得咁開心,佢都好開心,唔通係好似見到仔仔女女食得足食得好而有欣慰既感覺?講到未,我會再光臨既,下次試下銀杏館其他餐廳。冇記錯油塘好似最近開左一間?
今次黎到中環呢間銀行館,支持一下長者同時支持一下社企嘛。

呢個叉燒飯,望到嗰時都流晒口水。

間唔中一兩餐,支持下社企都幾好啊。