2023-09-25 901 瀏覽
Pacific Place 成日比人感覺食野好貴咁,但今日食呢間泰國菜就值得推介,佢唔會趕你走之餘又坐得舒服,野食又好食,價錢唔貴。 是次無特別叫飲品,但主菜同小食都試左啲唔同款既野,叫左個柚子沙律,串燒,咖喱豆腐同埋芒果糯米飯。柚子沙律全柚子,唔會係好碎,仲有花生同香蔥,酸酸辣辣好開胃同惹味,感覺好清新,好鮮甜,完全唔油膩,好啱食。個雞沙嗲串燒啲肉都好嫩,唔會靭,唔點沙嗲都會有啲味,沙嗲醬亦夠味! 最緊要係啲雞唔會好燶。第一次食泰國菜叫咖喱豆腐,好驚喜,真心推介,因為佢入面個豆腐係好滑,好好食,加上個炸粉唔厚,配埋咖喱都唔會好漏!呢度既芒果糯米飯係用紫米加糯米,仲要個賣相好靚,食落去會有2種口感,而且芒果新鮮同甜,值得一試。

2023-09-06