餐廳: 鴨大哥 (時代廣場)
資訊:

2024-02-15 1233 瀏覽
1.鴨大哥嘅主角當然係北京烤鴨。我哋7個人點咗一隻,上枱賣相固然係靚,食落鴨嘅外皮金黃酥脆帶甘香,而部分連肉嘅皮肉質鮮嫩,而且皮同肉嘅比例啱啱好,唔太膩但每啖都食得好滿足;薄餅皮亦Keep住溫度,唔會放一陣就凍晒,滿意。2.點心嚟講鮮蝦餃皇皮薄蝦肉夠彈牙;腐皮卷夠脆;小籠包都肉嫩多汁;鹹水角造型特別;奶皇包味道正常。3.XO醬蘿蔔糕同椒鹽雞軟骨同樣夠香口,但鍾意蘿蔔糕多啲。4.用鴨大哥嘅$100 Cash Coupon,減咗$300之後,每人二百鬆啲。5.回頭指數:🌝🌝🌝🌝(為鴨而回)
3.XO醬蘿蔔糕同椒鹽雞軟骨同樣夠香口,但鍾意蘿蔔糕多啲。
5.回頭指數:🌝🌝🌝🌝(為鴨而回)
2023-11-30
  • 北京烤鴨