2018-06-29 201 瀏覽
話說我從來都無用Openrice寫過comment,但去呢間餐廳中過伏後,再睇睇Openrice咁多人正評佢,我就要勸大家咪俾啲食評呃左...我同同事見星期五,諗住lunch食好啲,就黎試下呢間西餐。睇完menu,都覺得價錢合理,於是我地兩個都嗌左「手打安格斯牛肉漢堡」呢個set,仲加左杯hazelnut latte。等左一陣,咖啡上到黎。latte有個極隱約拉花,飲一啖就散左,啲泡多到以為係cappuccino!!!!好,咁唔理個外表,飲左兩啖,好似奶溝水咁,完全飲唔到咖啡味,仲要無加糖已經甜到嘔,我諗我返公司飲x巢3合1仲好啲。(呢張圖係食完餐飯先影,太難飲放棄左!)等左差唔多3個字,終於俾我地等到今餐嘅主角!就咁睇個外表,都幾吸引嘅。佢入面有隻太陽蛋(但啲蛋汁上到黎已經無曬)、洋蔥(生嘅)、蕃茄(生嘅)、牛肉漢堡(呢個要詳細講下)、無味嘅芝士、同埋兩塊無乜特別嘅飽皮。我地黎睇一睇塊漢堡扒:佢外面煎得好燶,但入面就好生,仲要好多筋,每一啖都食到陣生肉味。同埋成塊扒係無味嘅,明明見到有啲洋蔥、黑胡椒,應該有醃過,但食落無味。而且塊扒無任何醬汁,成個漢堡都無,雖然牛肉生生地都食得,但佢

我同同事見星期五,諗住lunch食好啲,就黎試下呢間西餐。

等左差唔多3個字,終於俾我地等到今餐嘅主角!

我地黎睇一睇塊漢堡扒:

佢外面煎得好燶,但入面就好生,仲要好多筋,每一啖都食到陣生肉味。同埋成塊扒係無味嘅,明明見到有啲洋蔥、黑胡椒,應該有醃過,但食落無味。而且塊扒無任何醬汁,成個漢堡都無,雖然牛肉生生地都食得,但佢果陣味一啲都唔新鮮,更加唔會係安格斯牛,我食左幾啖已經唔敢食。

最後我地食曬啲薯條,同埋咬左幾啖塊飽,就走左。

總結:一杯咁嘅咖啡加左12蚊,已經大荒謬!總之大家千其唔好叫佢沖咖啡了。其次,係佢地嘅服務態度,嗌野食果陣十問九唔應,而且同佢講左幾次佢都聽唔明。如果大家想試,起碼唔好食呢兩樣野...
2018-06-29