2021-05-17 421 瀏覽
講到澳牛,我諗個個香港人都識。不過我今次就第一次食!果然澳牛係香港人必食既!完全代表曬香港既文化,光速餐夠曬快,嗌左幾分鐘就上枱,然後枱枱都係好快就食完,keep住有新客入黎😲未黎之前一早聽過人地講澳牛既伙計好惡,黎之前一定要諗定食咩,唔係會比佢地鬧😂但係今次黎澳牛完全唔同!澳牛既叔叔好可愛!仲同我地講笑😂1️⃣早餐($38)早餐有得揀炒蛋定煎蛋,麵包定多士,再加一碗火腿通同埋飲品,完全係最傳統既港式早餐。識得揀一定揀炒蛋同埋多士😌  火腿通既通粉偏淋,湯底鹹左啲,就係一碗正正常常冇乜驚喜既火腿通。最最最正既係佢既炒蛋!我就係為左佢既炒蛋而黎既🤩炒蛋好滑好滑,好有蛋香,好好食!唔怪之得咁多人鍾意食😍多士都係好好味!兩塊多士偏厚身,烘完之後夠曬脆,入面係搽左好多牛油好香!唔加炒蛋就咁食都好好味🤤  澳牛既炒蛋同多士真係必食!  2⃣️茶走(跟餐)未飲過茶走係咪好奇怪😂我今次真係第一次嗌茶走🙈一路都知道有茶走呢樣嘢但係一路都未嗌過,今次難得黎到間咁香港咁港式既茶餐廳,就順便試埋。茶走其實即係奶茶加煉奶,會比奶茶甜啲同埋奶味再重啲。我自己好鍾意!本身去茶餐廳都最鍾意飲奶茶,覺得茶餐廳沖既港式奶茶係最

1️⃣早餐($38)

2⃣️茶走(跟餐)
茶走
未飲過茶走係咪好奇怪😂我今次真係第一次嗌茶走🙈一路都知道有茶走呢樣嘢但係一路都未嗌過,今次難得黎到間咁香港咁港式既茶餐廳,就順便試埋。茶走其實即係奶茶加煉奶,會比奶茶甜啲同埋奶味再重啲。我自己好鍾意!本身去茶餐廳都最鍾意飲奶茶,覺得茶餐廳沖既港式奶茶係最正🤤茶走比起普通奶茶更加啱我胃口,呢度既茶走,有奶茶既香滑得黎夠曬奶味,正啊👍
茶走