記住嗌飯要早少少預備,咁你就可以安安樂樂行去攞。跟住我就撲去食我嘅意式茄汁雞扒蛋蓋飯——茄汁由幼滑變身做咗精彩嘅甜酸,雞扒煎到啪啪聲,外層脆得嚟又維持咗嫩滑中心,嗱,一啖落去豐富多汁!味道正到飛起,還有一簇粟米,隨雞扒嘅香氣蒸發上嚟,真心滿意。講轉啲小食,我點咗日式炸餃子,外脆內軟,嘩,簡直係屋企煮嘅都未必咁正。再加上啲醬汁,微微地酸,好正!唐揚雞件件都炸得啱啱好,外面金黃,入口就係瞬間融化,肉質鮮嫩得黎汁都飛出泥,非常惹味。朋友叫咗壽喜燒牛肉湯烏冬,肥牛片片厚實,游泳喺自家調製嘅甘甜醬汁中,湯底優雅,烏冬Q彈,一個字—正!啲配料仲一應俱全,都係每一啖都感覺得到思家味嗰種層次分明。Post完食評,又食晒啲好嘢,心情實在唔錯!下次記得要試埋其他味道,撐唔住再嚟轉轉!👍🍣🍜