2021-03-16 3023 瀏覽
突然醒起, 好耐冇食過呢種港式韓燒,細個嘅時候成日去漢陽苑 , 價錢平又有得任食。 人越大好似越少去呢間餐廳, 襯今日醒起,一於黎懷舊一下。 餐廳喺莊士倫敦廣場 ,成個大廈都係餐廳,總有一間啱你心水😂。 黎到已經八點半, 仲有個半鐘頭餐廳就閂門,收費203一個人加一 , 九點半last order。 好啦!開吃!燒烤方面, 魚肉海鮮有幾十款, 全部都有唔同醃料, 仲一大盤三文魚刺身, 唔嚟都唔醒起以前食呢啲三文魚幾開心, 任食唔嬲! 姐姐仲好細心提醒我哋唔好將啲肉汁滴到三文魚。😂另外餐廳有好多調味料蒜片同埋生菜,可以好似食韓式烤肉咁,包住食。 淨係湯都有四款, 韓式辣海鮮湯,人參雞湯,碗仔翅 ,同埋老火湯。 另外仲有好多泡菜同埋甜品。 老實講, 我覺得呢個價錢咁多嘢食,分分鐘出色過而家好多酒店嘅lunch buffet。 收幾百蚊然後擺十幾種菜出嚟就一大張枱, 應該唔夠呢到抵食😂