2023-05-30 3805 瀏覽
好姊妹生日🎂佢話好耐冇食過韓燒,建議不如去佐敦呢間又平又冇限時,,而且食物都算多選擇😋燒烤肉前,先食咗三文魚刺身,醃製蘿蔔及泡菜,沙律,仲有啲熟食類,炒菜,炸薯條,炸春捲,鯖魚,炸煎堆,煎年糕之類小食!店舖都也有提供生菜供客人包著燒烤豬肉可加蒜和韓式辣醬來吃,感覺清新D,冇甘熱氣😅其中的薄燒牛肉都ok,但係不夠大塊,比較碎濕濕,反而牛仔骨就大塊啲,仲有雞翼,雞腎、牛舌、羊肉、魚柳魷魚,金菇牛肉捲等等....它們醃製的肉類好像也是用同一種醃料,所以除了肉的質感不同,味道也是差不多😅仲有薑醋呀,中湯,人蔘雞湯甜品有豆腐花,涼粉,喳咋,仲有雪糕及生果,啫喱,桂花糕!總之食到你食唔落😅平有平食,貴有貴食,冇乜特別要求,這樣任飲任食一定食到你飽😋

它們醃製的肉類好像也是用同一種醃料,
所以除了肉的質感不同,味道也是差不多😅

仲有薑醋呀,中湯,人蔘雞湯
甜品有豆腐花,涼粉,喳咋,
仲有雪糕及生果,啫喱,桂花糕!
總之食到你食唔落😅
平有平食,貴有貴食,冇乜特別要求,這樣
任飲任食一定食到你飽😋
2023-05-29
生日
  • 薑醋
  • 豆腐花
2022-11-28 4407 瀏覽
而家屹立不倒幾十年嘅韓式燒肉店都算係我諗唔到食咩嘅時候嘅飯堂佢假日價錢都係大約二百幾蚊到而且座位頗多 食物種類選擇都唔少值得一讚嘅係 佢有大部分店舖冇嘅選擇例如大腸/牛舌等等除咗大家熟悉嘅生肉之外 佢都有好多嘅熟悉選擇 例如豬腳薑 泰式炒肉碎 泰式酸辣湯等等 選擇十分之多. 不過飲品方便就若嫌選擇較少 除此之外,佢仲有壽司同刺身區 沙律吧 甜品發任食等等 啱晒想食好多嘢,但又唔知食乜嘢嘅朋友. 燒到咁上下,仲可以要求更換鐵絲網 唔使擔心燒燶嘅食物,會一路黐住喺鐵板上面影響健康地理 8.5/10裝修 6/10味道 7/10服務 7/10
而家屹立不倒幾十年嘅韓式燒肉店
都算係我諗唔到食咩嘅時候嘅飯堂
佢假日價錢都係大約二百幾蚊到
而且座位頗多 食物種類選擇都唔少
值得一讚嘅係 佢有大部分店舖冇嘅選擇
例如大腸/牛舌等等

除此之外,佢仲有壽司刺身區 沙律吧 甜品發任食等等 啱晒想食好多嘢,但又唔知食乜嘢嘅朋友.

燒到咁上下,仲可以要求更換鐵絲網
唔使擔心燒燶嘅食物,會一路黐住喺鐵板上面
影響健康

地理 8.5/10
裝修 6/10
味道 7/10
服務 7/10

2022-08-04
2022-10-16 3435 瀏覽
以前成日食,覺得又平又抵,之後質素變差後就無再食,到依加都有幾年無食,見上網話評語唔錯就决定去回味下。揀左星期六夜晚食!首先係服務,無乜服務可言,全場眼見兩位職員加一位經理,兩個職員唔係好想理你,其中一位好明顯唔so人,其實好多都係自助,係個爐同張枱問題先會叫職員。食物款色幾好,都算多款同質素唔係好差既,有啲仲幾好味,係生既肉類有少少失望,肉都係普通豬肉同牛肉,只係味道唔同,食物refill 速度好快,有個師傅會成日望下啲食物,我覺得幾好二人埋單五百零蚊,原來+1服務費每人$45,比想像中收得多😢呢個最唔抵,無乜服務但又要收甘貴
2022-07-27 3277 瀏覽
今日埋單噶時候,講話又細聲,問多一句就甩臉色,儸少一蚊雞就將硬幣丟系枱上面,心情唔好可以唔翻工嘎,使唔使咁高貴啊?著住件制服,唔知係咪經理,麻煩提高D素質先來翻工啦
著住件制服,唔知係咪經理,麻煩提高D素質先來翻工啦
2022-07-27
2022-07-26 2334 瀏覽
I have heard of this place for sometime but this is the first time I have tried it out.  Selection - There are many selections to choose from! My favorite was the pig intestine! I have never liked intestine before but somehow I liked it here. I have only tried their BBQ meats and I cannot comment on the taste of their cooked selections. I just hoped they have better Japanese sushi / sashimi selection. They only had 2 types of sushi which didn't look appetizing. Ambience - The place's size is oka
Ambience - The place's size is okay, I just wished they have seated the guests not too close from each other. There were a lot of vacant tables but they decided to seat us in a crowded section.
Service - The lady who greeted us knew English well and she was very accommodating!
Overall, not bad! I would return if I ever crave again for meat buffet!!
  • Pig intestine
2022-04-30 2875 瀏覽
特然想食韓燒,就揀咗附近嘅漢和,佢啲嘢食選擇都好多,單是肉類都有十幾種,仲有好多種蔬菜,又有湯飲,又有甜品雪糕,炸物,壽司,雪櫃飲品任飲,百幾蚊人頭一個所有嘢任食真係好抵👍🏻👍🏻😋
親民連鎖式燒肉放題餐廳 - 漢和韓國料理餐廳今次CK同朋友黎既呢間餐廳喺佐敦莊士倫敦廣場 ,成棟大廈都係餐廳,我心唸就算呢間唔岩都總有一間啱我心水。 黎到都已經八點, 仲有2個鐘頭餐廳就閂門啦 ! 即刻9秒9沖上去先 ! 收費203一個人仲有加一服務費既 , 九點半係last order。 而我今次主打食牛仔骨,因為牛仔骨嘅味道,質素,都相對上係比較穩定既,唔會有時醃得太鹹,或者唔夠味唔均勻。 除咗牛仔骨,仲有另一款肉都係主打會必食嘅西冷牛扒,當啲西冷牛扒煮熟嘅時候就會變咗肉碎,加兩片蒜頭少少韓國醬,然後攞片生菜包住食,就好似食韓式生菜包咁。 燒烤方面, 魚肉海鮮有幾十款, 全部都有唔同醃料, 仲一大盤三文魚刺身, 唔嚟都唔醒起以前食呢啲三文魚幾開心, 任食唔嬲!侍應 姐姐仲好細心咁提醒我哋唔好將啲肉汁滴到三文魚,會影響口感。餐廳有好多調味料,例如蒜片同埋生菜,其實可以好似食韓式烤肉咁,包住食。 呢度淨係湯都有四款, 韓式辣海鮮湯﹑人參雞湯﹑碗仔翅 同埋老火湯。 餐廳亦有好多泡菜同埋甜品。食到咁上下最後一定就係食甜品嘅時候啦,當中最吸引我既係雀巢雪糕 ! 我都食左3杯先停 ! 漢和韓國
親民連鎖式燒肉放題餐廳 - 漢和韓國料理餐廳

漢和韓國料理餐廳 (佐敦店)
地址 : 佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場9樓
電話 : 2787 4880
營業時間 : 星期一至日 11:30 - 18:00 (疫情期間,去之前先打個電話去確認一下呀)
2021-08-02
又到中午吃午飯的時候,途經漢和韓國燒烤料理,就想吃韓燒放題,於是就入內光顧,入到店內服務員帶位,坐了座位之後就出去沙律吧取食物,食物有燒烤食材和熟食,燒烤食材例如有牛肉,牛柳,牛扒,豬扒,豬頸肉,雞肉,鴨腎,小八爪魚,魷魚片,魷魚鬚,鱈魚片等,熟食例如有人蔘雞湯,中湯,韓式海鮮湯,碗仔翅,薯條,炒飯,炸雞翼,燒秋刀魚,多春魚,豬腳薑等,飲品有可樂,芬達橙汁,荔枝綠茶,菊花茶,檸檬茶等,甜品有黑芝麻豆腐花,牛奶公司雪糕,涼粉,啫喱,糖水等,還有水果和蔬菜等食物樣式很豐富,這次取了牛柳,牛扒,雞肉,小八爪魚,魷魚片,魷魚鬚和鱈魚片,熟食取了人蔘雞湯,中湯,碗仔翅,炸雞翼和燒秋刀魚,燒烤食材醃製很入味和很新鮮,經過燒烤後更加有濃郁的燒烤香味,燒烤食材全都很好吃,人蔘雞湯用料很足,很甘甜好飲,取了好幾次人蔘雞湯,中湯很夠火喉,很清甜好飲,碗仔翅也很充料,燒秋刀魚同樣好食,但有些骨要慢慢吃,之後把來回取了好幾次這些燒烤食材,邊飲邊燒,時間也比較寬鬆,價錢劃一收費只要未到午市時段結束也可以繼續吃,就這樣由入場時間一點食到四點鐘,店內環境舒適,冷氣夠涼,座位夠寬鬆好座,服務員的態度也很好,整體上很不錯,下次再來光臨
2021-09-29 2536 瀏覽
這是個老牌韓燒店,記得20年多前已係荃灣經常光顧了。近年網上評語都較負面,部份更會用垃圾來形容品質?今次跟幾位相識同樣超過20多年的老朋友聚舊,就專誠揀選了佐敦店。一分錢一分貨,如果要漢和(150蚊)跟酒店自助餐(500蚊)比併,當然輸一條街啦!佐敦漢和場地大、座位多、空間濶落,地方乾淨,冷氣夠凍,但廁所就差少少,招呼就睇人,其中有個似大媽的侍應就要扣分。我們刻意揀閒日午市幫襯,全場頂多10枱客,夠晒清靜,仲要12點Hea到4點,單單齋飲野吹水都值啦!仲想點。食物方面,一般韓燒食材囉!讚的是擺盤乾淨整齊,人少食客吾使搶,補貨都快。款式都有10多款。熟食(又10多款)、湯水(3款)和甜品(2-3款)和生果(2款)。推薦的包括薄牛肉、牛脷、尤魚鬚;湯有老水湯、海鮮辣湯和人參湯都各有人讚;生果就哈蜜瓜好甜;豆腐花和薑醋就必食。如果想跟朋友聚餐吹水,平平地坐返幾粒鐘,漢和是我的推介。

如果想跟朋友聚餐吹水,平平地坐返幾粒鐘,漢和是我的推介。

2021-09-29
2021-07-23 2995 瀏覽
原來下午來食韓燒感覺好「正」😙😙😙。服務員服務態度十分好,下午韓燒選擇又多。跟晚餐時段的差別是午餐沒有三文魚刺身,牛仔骨及芋頭雪糕。不過佢地D牛扒就幾好味。原來燒豬大腸,燒魷魚,燒墨魚,燒雞比菇,都好好味。次次來都要食豆腐花同雪糕。佢地D年糕,韓式泡菜,炸雞翼同韓式薄餅都好好味呀!其實最開心的就是可以同朋友從早上 11:30am 食到 下午4pm 😝😝😝😝😝好開心!好爽呀!邊食邊傾計好開心喔😆😆😆😆😆😆
2021-07-23
2021-07-18 906 瀏覽
又係我地雙妹嘜牛魔王!當大家睇緊黎明演唱會的時候,我同好姊妹就來食餐好既!今晚主攻牛仔骨、腸仔、火腿、雞翼、年糕、豆腐花、雪糕同汽水。好可惜今晚冇曬Milkis。不過有荔枝茶同其他汽水。一如以往,牛仔骨十分野味。這裏的豆腐花十分好食,次次來都要食幾碗先滿足。其實他們的燒烤肉類款式特別多,下次一定要食豬大腸,三文魚刺身,泡菜,墨魚,豬腳薑!這裏的環境也算乾淨,服務員態度十分好。其實佢地D五花腩肉都好靓,夾埋D泡菜一齊食一定好好味!一定會再來!
2021-07-16
2021-06-26 2252 瀏覽
已經好耐冇去食過漢和食烤肉,估唔到仲可以keep到好質素,價錢仲好合理。今日同兩位朋友12:00黎食午餐,入到去地方好乾淨,地方又大,食物放得好整齊,侍應都好有禮貌安排位置比我。因為我先到所以未開爐,先去試吓D熟食,食咗D冷盤,牙菜,泡菜、波菜,三樣都好啱味,之後飲左碗人參雞湯同壽司卷都好好味,人參雞湯有甘甘地味正~ 壽司卷有三款式,唯一係飲品冇平時去放提個D咁多選擇,但好在有啤酒,我D朋友就係想啤啤佢,如果都鍾意飲啤酒嘅人都唔錯。到燒肉部份都係好味嘅,我就最鍾意食鴨腎,蔬菜選擇都好多
到燒肉部份都係好味嘅,我就最鍾意食鴨腎,蔬菜選擇都好多
2021-06-14 1544 瀏覽
今天端午節,因不在家做節,就選擇吃韓燒。今天選擇到佐敦漢和韓國料理。這店都清潔明亮,雖然食品不是太多,但甜品,水果,沙律,人蔘雞湯,及至愛的豬腳𦍑都有。燒烤食品醃得都好好味
2021-03-16 3022 瀏覽
突然醒起, 好耐冇食過呢種港式韓燒,細個嘅時候成日去漢陽苑 , 價錢平又有得任食。 人越大好似越少去呢間餐廳, 襯今日醒起,一於黎懷舊一下。 餐廳喺莊士倫敦廣場 ,成個大廈都係餐廳,總有一間啱你心水😂。 黎到已經八點半, 仲有個半鐘頭餐廳就閂門,收費203一個人加一 , 九點半last order。 好啦!開吃!燒烤方面, 魚肉海鮮有幾十款, 全部都有唔同醃料, 仲一大盤三文魚刺身, 唔嚟都唔醒起以前食呢啲三文魚幾開心, 任食唔嬲! 姐姐仲好細心提醒我哋唔好將啲肉汁滴到三文魚。😂另外餐廳有好多調味料蒜片同埋生菜,可以好似食韓式烤肉咁,包住食。 淨係湯都有四款, 韓式辣海鮮湯,人參雞湯,碗仔翅 ,同埋老火湯。 另外仲有好多泡菜同埋甜品。 老實講, 我覺得呢個價錢咁多嘢食,分分鐘出色過而家好多酒店嘅lunch buffet。 收幾百蚊然後擺十幾種菜出嚟就一大張枱, 應該唔夠呢到抵食😂

2020-11-14 2961 瀏覽
今日喺老公生日,祝老公生日快樂,健康日日都開心快樂,今日專登煮咗個五香肉丁煎蛋烏冬,午餐整咗節瓜排骨,今晚就同老公二個出咗去食飯,因為每晚都收得夜,今日專登同媽咪講盡量6點幾走,日日都好忙還有個多星期就完工,每日都抽時間去準備湯包等媽咪可以補足100日,中午突然收到12月中媽媽入院生咗BB,詳情未清楚呢個媽媽知道就話可以早啲完工去幫個新媽媽,應該欠4-5日先完,而家要睇個媽咪幾時出得院,所以就更忙無咩時間淨,要趕炒埋啲米同準備30幾個湯包,今晚約咗老公出佐敦,因為有車出佐敦後再轉另一巴士回家,點知又塞車要老公喺巴士站等咗成個鐘,最後近近地入咗漢和食韓燒,好似好耐無食,呢間啲嘢真係好麻麻,無咩特別嘢真係食飽,燒嘢就豬,牛,羊雞,湯有幾款我只飲咗碗仔翅,老公就入咗參湯,燒嘢都喺食牛,羊同雞翼,其它都唔啱食,熱暈就幾款同有三文魚,價錢一個$230左右連加一,呢間差過官塘果間好多,應該唔會再嚟

前菜
沙律同甜品