2017-05-28 377 瀏覽
朋友生日,要去旺角揀生日禮物,返屋企要去朗豪坊小巴站撘小巴返屋企,呢間翠河餐廳正正喺小巴站入口隔離,所以有好多時要出旺角買野都會順便喺呢間食埋野先返屋企之前一直都淨係食呢度嘅鐵板餐,一來好味又比起“公園餐廳”平,所以今日撘小巴前又行左入去坐低~點知侍應俾左個新餐牌我⋯⋯oh~My God,我平時食開個西冷鐵板餐無左得返加拿大A5,睇相吸引唔到我去試佢⋯⋯所以再睇睇Menu,揀左一輪,就想試下個海南雞飯,Memu寫住仲係配香茅黃油飯另外再叫左杯大話7,即係咸檸7唔係咸柑吉而係話梅,所以叫大話7等左5分鐘就有野飲大話7嚟到,一開始淨係見到杯冰底有啲應該係話梅汁,撩撩下先見到有粒好細粒嘅話梅喺入面,飲落都ok嘅,但唔夠酸,最後半罐7-up就直晴只有7-Up海南雞飯,嚟到睇落好豐富咁,但飲第一啖湯就知“令”嘢,係冬瓜味精湯,但一般茶餐廳味精湯係正常,咁算啦,飲左2啖就無飲試個飯,睇落好白下,食落就真係有小小香茅味,但有啲飯粒係硬嘅到個雞,一夾起就知係白切雞,跟本就唔係海南雞,仲要鞋口,只不過係多左碟點海南雞用嘅甜酸汁就話係海南雞飯,真係好失望😣仲要$62一個白切雞飯,好貴!
坐低~點知侍應俾左個新餐牌我⋯⋯
oh~My God,我平時食開個西冷鐵板餐無左

等左5分鐘就有野飲

大話7