走過路過,千祈唔好錯過!今次嚟到呢間泰國菜餐廳,實行係一次味蕾上嘅探險呀。🍲 先嚟之前就已經聞到一股陣陣香草同椰奶嘅誘人香味。我老實講,每樣嘢食都各有千秋!海南雞嘅口感滑而唔膩,食落嗰啖雞肉嘅時候,完全感覺到肉質嘅鮮嫩同啖啖肉嘅實在感,啖啖都夠晒Kick。💥 金邊粉就更加唔使講,一啖入口驚喜滿分 — 酸酸地嘅開胃,啲粉煮得啱啱好,韌而不硬,真係令人食慾大增!炸春卷?勁!熱辣辣上枱,即刻咬落去嘅脆卜卜聲音,串進耳朵,真係食得出佢嘅新鮮出爐。🌟 一啲都唔油膩,夠味令人忍唔住一啖接一啖。整體嚟講,呢度嘅泰國菜真係無得頂,係度食飯嘅時候,彷彿可以感覺到自己身處喺泰國一樣!陳年嘅特色,齊齊細味,真係街坊飯堂嘅一股泰氣!下次約埋啲街坊來,分享下這份喺繁忙都市中嘅異國情調啦。👌🏼