2022-01-22 248 瀏覽
敏華餐廳@尖沙咀敏華餐廳一向係香港咁多間港式茶餐廳裡面我最愛既一間,好多款菜式都係好鬼正!難怪去親都要排隊。話說個日係尖沙咀完左staycation想係附近搵下野食,結果係海港城對面行行行下就見到呢間敏華,仲要係冇人排隊!即刻決定入去食!一如既往我地都係叫做佢既招牌菜黯然銷魂飯,蔥油豬扒雙蛋飯同埋兩個蛋撻。黯然銷魂飯真係幾多次都係咁正,佢既叉燒比較厚身,但口感軟身可口,個叉燒邊就係有D焦,相對比較脆,再加埋太陽蛋同埋燒汁,真係大滿足!個蔥油豬扒飯真係不得了,咁鬼大塊,而且仲要咁厚身,唔講真係以為去左鋸扒!佢哋最犀利既係咁大塊同咁厚既豬扒都可以煮到好軟同埋唔孩,真係一流!蛋撻同樣都係新鮮出爐,所以外皮鬆脆,雞蛋味都係好香!每次去敏華都唔會失望哈哈,一定會再食!
敏華餐廳@尖沙咀

黯然銷魂飯

葱油豬扒雙蛋飯

蛋撻同樣都係新鮮出爐,所以外皮鬆脆,雞蛋味都係好香!

每次去敏華都唔會失望哈哈,一定會再食!
黯然銷魂飯