2018-06-20 2498 瀏覽
上半場同外母大人慶祝母親節,下半場就同我媽咪慶一慶佢,地點就選擇左細細佬極力推薦的這裡~由於一早已訂位的關係,唔使點等就可入坐了~ 一開始時,職員安排我地佳喺BAR枱附近,由於那邊的坐位對我母親上不太方便,店方都立即幫我地轉返去長枱嗰邊,抵讚~由於母親節關係,基本上唔多選擇,我地就叫左幾個SETS DINNER 加碟媽咪欽點意粉share~先來沙律跟餐湯,沙律上有塊風乾火腿,配合爽脆蔬菜,咸香好味。餐湯是南瓜湯,最大驚喜是附送的條狀麵包,內藏芝士,沾湯黎食十級正~主菜逐一上枱了~ 先黎羊仔排同黑毛豬,兩者味道都不錯,配菜也同樣好吃,但美中不足之處是同樣過熟。接著是德國豬手同白汁煮海鮮。豬手份量適中,跟配酸菜解膩,但略嫌外皮太硬,一般般;白汁海鮮有大蝦、青口、帶子及魚柳,大堆頭,味道也OK~最後上枱反而是茄汁大蝦意粉,我沒有品嚐,但外貌頗吸引~甜品為Brownie,劃上句號。整禮黎講算是不錯的,大時大節係咁上下。媽咪,母親節快樂,身體健康~!
最後上枱反而是茄汁大蝦意粉,我沒有品嚐,但外貌頗吸引~
甜品為Brownie,劃上句號。

整禮黎講算是不錯的,大時大節係咁上下。
媽咪,母親節快樂,身體健康~!
2018-05-06
母親節