餐廳: 柏景餐廳
資訊:

2015-07-25 12117 瀏覽
慶祝家人生日開心book枱自助餐去到時冇咩人 待應安排窗邊位(不過其實係馬路景...由於食物眾多 以下相片未能盡錄先來1杯提子沙冰 味道十分正常進攻海鮮長腳蟹 招牌菜 好多肉汁但係此終難處理 所以食其他先,龍蝦 容易d食 好juicy同鮮甜 個人覺得比長腳蟹優勝,大蝦 OK 但有少少梅, 溏心蛋 真心好食 甜帶厚濃,水牛芝士蕃茄 芝士比預期淡, 煙三文魚 有兩種 個人較鍾意味濃個種, 帶子(?)做前菜清甜開胃四種火腿 有d鹹 自己對火腿認識唔多 所以冇特別感覺清蒸比目魚 好滑好甜 拍得上d高檔酒樓,素千層麪 好香濃芝士味 配薯仔好味 所以之後encore,鵝肝燉蛋 有蓋焗住有d老 冇咩鵝肝味既感覺,蕃茄沙律 冇咩特別,螺肉沙律 好香麻油又彈牙 推薦,冷麪 唔夠味 真係好似自己雪涷煮好既麪,咖哩彼得包 估唔到係彼得包 原本以為係脆薄餅,殼麪包 不修邊幅既麪包,(?)壽司 白肉既魚(唔知係咩)(仲耍食完咁多濃味既野)淡係正常既蟲草花燉螺肉湯 家人話好貴所以灌左成盅 但飲完個肚好脹...movenpick 朱古力碎,榛子 跟住已經忍唔住要雪糕嘍 不過真係太快入口即溶 自己唔係太覺好跟住當然係
慶祝家人生日
開心book枱自助餐
去到時冇咩人 待應安排窗邊位(不過其實係馬路景...
由於食物眾多 以下相片未能盡錄
提子沙冰
先來1杯提子沙冰 味道十分正常
進攻海鮮
長腳蟹 招牌菜 好多肉汁但係此終難處理 所以食其他先,
龍蝦 容易d食 好juicy同鮮甜 個人覺得比長腳蟹優勝,
大蝦 OK 但有少少梅, 溏心蛋 真心好食 甜帶厚濃,
四種火腿 有d鹹 自己對火腿認識唔多 所以冇特別感覺
清蒸比目魚 好滑好甜 拍得上d高檔酒樓,
素千層麪 好香濃芝士味 配薯仔好味 所以之後encore,
鵝肝燉蛋 有蓋焗住有d老 冇咩鵝肝味既感覺,
蕃茄沙律 冇咩特別,
螺肉沙律 好香麻油又彈牙 推薦,
冷麪 唔夠味 真係好似自己雪涷煮好既麪,
咖哩彼得包 估唔到係彼得包 原本以為係脆薄餅,
殼麪包 不修邊幅既麪包,
跟住當然係甜品
水果味甜品 啱唔想食太甜既人
拿破崙 罕見地用吉士夾心
朱古力噴泉+泡芙
 泡芙雪過 食完暖既朱古力再食凍既cream 意外地有深刻印象
吉士筒 好脆又甜 我鍾意
香桃撻(推薦) 夾起黎好match 又香撻皮又有桃中和膩既感覺
順帶一提意大利棉花糖慕絲蛋糕
好好食 清新得黎又甜(推薦)
西蘭扒 自己唔太識貨 鹹鹹地 只見家人食我又食,
燒賣 稻香風味 入口豬肉夠滑口,
印度神雞 一貫既味 有d辣 肉質偏'鞋',
豬頸肉 多汁夠味,
泡芺再encore~
mo記 啤梨+芒果熱情果 配 窩夫 芒果熱情果味酸 不過食落酸得吸引 有深刻印象 平日dryers'冇可能有呢種味 不過窩夫飽肚 忌太早食,唔係哂quotor
火焰雪山 中途有侍應話有 所以望望 外面係棉花糖入面有朱古力,士多啤梨同雲呢拿 絕對係甜食黨既佳品
當然要食平日唔捨得買既開心果d collection~
(家人既相)螺肉刺生 有d韌,
芝士元貝
芝士味好濃 正