今晚同班朋友去咗一間椰子雞煲火鍋店食晚餐! 首先去到就聞到一陣椰香飄散!我哋四個人就嗌咗個二人餐再加少少嘅嘢!椰子雞煲嘅湯底濃郁香甜,啲雞肉又嫩又滑,店員幫手落啲雞同埋計時,所以啲雞都好嫩唔會太老冇overdone ! 唔單止椰子雞煲好味,啲配菜都唔錯。新鮮嘅生菜🥬配個椰子雞湯底,鮮甜同埋清淡。有時好怕打邊爐上邊好肥,食菜就會給晒啲肥。 但係椰子雞煲就唔會有呢個問題。 黑豚肉肩胛肥牛份量適中,肥牛牛味好重,而且肥瘦均勻,所以好軟身。 韭菜餃同埋雲吞雲吞彈牙爽滑,皮都好薄! 韭菜餃一咬就已經聞到浸韭菜味,鍾意韭菜一定要嗌! 最後來到稻庭烏冬,清淡嘅湯底配上烏冬,唔會太肥膩,亦都係我鍾意椰子雞嘅原因。臘味煲仔飯 推介超級香嘅臘味味,侍應幫我哋搞一搞,啲飯充滿臘味嘅油香,同埋豉油! 食落去又唔會太油膩,我覺得都幾推介!總括嚟講,今晚嘅火鍋食物質素唔錯,服務態度好好,佢嘅二人餐都幾抵!我見佢仲有一個胡椒豬肚湯底,天氣凍啱晒,下次會約埋啲朋友試埋佢!😆

黑豚肉肩胛肥牛
份量適中,肥牛牛味好重,而且肥瘦均勻,所以好軟身。

韭菜餃同埋雲吞

臘味煲仔飯 推介