就快過年清緊手頭上嘅工作,今日終於可以抖抖,來到Element 這間韓式Cafe同friend chill 吓~餐廳以木系和式設計,不少卡座都係盤膝而坐,自成一角,空間感十足。✨結合左Cafe小食和韓式料理,選擇甚多🍴😋想吃地道韓式飯卷,炒年糕拉麵及炸雞都售罄,唯有試其他輕食。蟹肉沙律鋪滿不少蟹肉,沙律菜爽脆清新,還有三文魚子作點綴,份量足,加入開胃沙律醋汁,酸酸甜甜味道唔錯。餐廳提供多款特色咖啡,有時間可以逐一品嚐。義式咖啡雪糕$65濃縮咖啡倒入雪糕杯內,甜味中和了咖啡苦澀咖,令啡味道更加提升,手指餅索滿列酒,杯內還有朱古力曲奇碎增加可可味道,整體感覺很tiramisu ~ 推介!👍🏻👍🏻✨花煎每杯飲品都配一個花煎,煙靭嘅外皮是米漿做的糕餅皮,餡料是紅豆蓉,配熱茶或咖啡相當不俗!牛油果火腿牛角包🥐牛角包夾着足有兩大塊嘅 Parma Ham, 鹹香油潤令牛角包生色不少。牛油果加入少許檸檬汁,味道較為清新。牛角包也不算太重牛油味,感覺健康。😊😋香蕉杏仁奶昔即叫即打,香蕉和奶比例適中,唔會太稠身。又估唔到會加上軟雪糕,想飲得健康就要留意可唔可以走面層軟雪糕😊巴斯克芝士蛋糕盛極一時嘅巴斯克芝

結合左Cafe小食和韓式料理,選擇甚多🍴😋

想吃地道韓式飯卷,炒年糕拉麵及炸雞都售罄,唯有試其他輕食。
蟹肉沙律

餐廳提供多款特色咖啡,有時間可以逐一品嚐。
義式咖啡雪糕
義式咖啡雪糕$65

花煎
香蕉杏仁奶昔
巴斯克芝士蛋糕
盛極一時嘅巴斯克芝士蛋糕🍰,到依家都仲係咁啱心水~質地綿密軟熟又唔會過濕,好好吃!芝士味好濃郁。
下午茶
義式咖啡雪糕