2024-05-04 107 瀏覽
尖沙咀圓方季節cafe香港尖沙咀圓方逛街有一家韓式咖啡廳美美的小清新風格,今期全新推出粉紅色櫻花系列菜式,超級夢幻,適合女生們來打卡。餐廳會根據不同季節推出不同的餐牌菜式系列,而且食物都非常適合打卡。餐廳環境舒適,小店座位不多,晚上Walk in都有位,9pm last order,有榻榻米座位,暖色的裝修設計配合乾花適合約會和姊妹們來打卡,提供清水、濕紙巾和紙巾,另收加一服務費初開櫻花牛角包窩夫 $132兩件酥脆的牛角包窩夫夾住滿滿幼滑的忌廉,還有粉紅色的櫻花芝士蛋糕、櫻花餅和雪糕,最後淋上酸酸甜甜的櫻花醬更加滋味櫻花滿開刨冰 🍧$118打卡一流的幼滑秘製醬配上綿綿冰,旁邊位置有甜甜櫻花🌸朱古力配甜甜的粉紅外芝士蛋糕🍰貼著,刨冰入面還有紅豆🫘蓉和菓子,甜入心烤牛肉紫菜包飯 $92紫米飯團超足料,有牛肉、葉黃瓜等材料,不會咸,健康飽肚之選櫻花樹下奶昔 $48每杯飲品旁邊都有漂亮的傳統韓國花煎,猶如紅豆餡料年糕餅,奶昔不會太甜櫻花綻開棉花糖泡泡 $52美美的打卡飲品,還有甜甜的棉花糖服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
尖沙咀圓方季節cafe

初開櫻花牛角包窩夫 $132

櫻花滿開刨冰 🍧$118

烤牛肉紫菜包飯 $92

紫米飯團超足料,有牛肉、葉黃瓜等材料,不會咸,健康飽肚之選

櫻花樹下奶昔 $48

櫻花綻開棉花糖泡泡 $52
美美的打卡飲品,還有甜甜的棉花糖

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2024-04-30
2024-05-02 91 瀏覽
嗚 要去到下半年先有時間去旅行啦🥲 掛住韓國都可以過嚟呢一間韓式Cafe過吓癮先 適逢春天嘅來臨 呢一間Cafe提供咗多款櫻花系列嘅產品🙀 除咗造型特別之外 味道都唔錯㗎半半炸雞呢一款炸雞係可以喺其他口味度揀兩款🍗 我哋就揀咗芝士炸雞同埋蜂蜜炸雞🍯 兩款都係有啲調味粉喺上面 黃色嘅係芝士炸雞 白色嘅係蜂蜜口味 兩款都同個炸雞好夾 炸雞非常香脆 雞皮炸得好鬆化 入面嘅雞肉仲保持肉汁👍🏻 非常推介呢一碟嘅炸雞初開櫻花牛角包窩夫呢一個甜品真係整得好靚 牛角包窩夫好香牛油味🥐 兩層牛角包窩夫中間有一層士多啤梨芝士蛋糕同埋cream 酸酸甜甜 非常開胃🍓 側邊仲有個牛奶雪糕🍦 上面有啲士多啤梨乾 同埋側邊都有啲櫻花造型嘅餅乾櫻花滿開刨冰呢個刨冰即叫即製 需時大概15分鐘🍧 面頭有一層口感好豐富嘅cream 睇吓刨冰主要都係士多啤梨味 最欣賞嘅係佢側邊有啲士多啤梨芝士蛋糕同埋櫻花造型嘅餅乾🍰 芝士蛋糕口感好Rich 夾埋刨冰一齊食 口感都幾豐富飲品我哋仲嗌咗兩杯櫻花主題嘅飲品 櫻花綻開棉花糖泡泡 呢一杯係熱飲嚟嘅 個賣相好靚 但係即使嗌咗少甜 味道都係偏甜 如果唔鍾意飲甜嘢嘅唔建議嗌呢杯🤧 另一杯

初開櫻花牛角包窩夫
初開櫻花牛角包窩夫

櫻花滿開刨冰
櫻花滿開刨冰

飲品
我哋仲嗌咗兩杯櫻花主題嘅飲品 櫻花綻開棉花糖泡泡 呢一杯係熱飲嚟嘅 個賣相好靚 但係即使嗌咗少甜 味道都係偏甜 如果唔鍾意飲甜嘢嘅唔建議嗌呢杯🤧 另一杯櫻花樹下奶昔 呢杯係凍飲嚟嘅 底下有啲綠茶味 整體賣相真係好做到櫻花樹下嘅感覺🍵
櫻花綻放棉花糖泡泡
櫻花樹下奶昔

如果有鍾意粉紅色嘅你 可以過嚟呢間餐廳用餐🍴 因為呢度嘅裝修同埋食物都令人好有少女心💕
2024-04-23 232 瀏覽
這次探店來到九龍站 ᴇʟᴇᴍᴇɴᴛs 的 ᴄᴏғғᴇᴇ ʜᴡᴀᴊᴇᴏɴ店名以韓式傳統糕點花煎 화전 命名 有點意思啊整體環境相當舒適 靠牆兩邊座位是榻榻米設計有空間感之餘又有私隱度ᴄᴏғғᴇᴇ ʜᴡᴀᴊᴇᴏɴ 主打各樣韓式傳統/新式餐點也會因季節轉換不同特色餐點最近則是粉嫩櫻花季限定餐點𓋪 玫瑰醬炸蝦年糕這邊的年糕是幼身長條 像長通粉般的 sɪᴢᴇ口感保留ǫ彈煙韌 一樣掛汁玫瑰醬甜甜帶一咪咪辣 開胃惹味𓋪 初開櫻花牛角包窩夫酥脆的兩塊牛角包窩夫配上酸甜草莓乾和草莓醬 口感豐富夾着粉嫩厚身的草莓芝士蛋糕磚 超邪惡幼滑雪糕也中和不少忌廉的膩感𓋪 櫻花滿開刨冰粉粉嫩嫩的櫻花粉色刨冰很 ɪɢ-ᴀʙʟᴇ 特調櫻花醬吃到一半再淋上更可口刨冰中間放滿了軔勁蕨餅 綿蜜紅豆蓉 幾重口感外圍再繞上一層精緻草莓芝士蛋糕整個刨冰適合三至四人享用𓋪 櫻花綻開棉花糖泡泡𓋪 櫻花樹下奶昔賣相可愛 香濃順滑的櫻花牛奶加上棉花糖甜絲絲又暖胃奶昔則以抹茶粉作基調 甘香濃郁每道特飲都會附送餐廳名物「花煎」是以花入饌的傳統韓國花煎餅煙軔口感配微甜豆沙餡是我的 ᴘɪᴄᴋ
店名以韓式傳統糕點花煎 화전 命名 有點意思啊
𓋪 櫻花樹下奶昔
賣相可愛 香濃順滑的櫻花牛奶加上棉花糖
甜絲絲又暖胃
奶昔則以抹茶粉作基調 甘香濃郁
每道特飲都會附送餐廳名物「花煎」
是以花入饌的傳統韓國花煎餅
煙軔口感配微甜豆沙餡是我的 ᴘɪᴄᴋ
2024-04-18
《Coffee Hwajeon 커피화전 - 尖沙咀》適逢櫻花季節,好多餐廳都推出左有關櫻花既menu及套餐🌸位於九龍站既呢間韓式人氣打卡cafe都推廣緊櫻花系列既菜式😉最適合就係同喜歡影相打卡既好姊妹一齊去食下野影下相啦😍餐廳入面有榻榻米既坐位,可以自成一角,私隱度都算高,傾下密計都十分唔錯架,我地今次就一併試曬所有特色既櫻花菜式🤓💁🏻‍♀️半半炸雞 $155我同朋友都想食炸雞,所以叫左份可以兩隻味mix既半半炸雞🍗分別叫左芝士味同蜂蜜口味,餐廳係用左調味粉去製作,香脆既炸雞上面撒滿左芝士粉同香甜既蜂蜜調味粉,味道香濃,襯熱食好好食💁🏻‍♀️初開櫻花牛角包窩夫 $132主食我地叫左一份牛角包窩夫🧇一上枱就見到個外型好靚呀😍兩件牛角包窩夫夾住士多啤梨味嘅芝士蛋糕,再配上濃厚滑溜嘅忌廉😚另外在會有一小碗酸酸地嘅乳酪雪糕俾我哋自己加配😉牛角包窩夫煙靭鬆脆,隱約食到少少草莓乾同埋有好多櫻花造型嘅餅乾,食落層次豐富,仲好飽肚㖭💁🏻‍♀️櫻花滿開刨冰 $118我同朋友叫咗一個刨冰涼粉share,份量勁大,味道偏甜🤫淡淡粉紅色嘅刨冰隱約食到奶香嘅味道,放心,完全冇藥水味,不過裏面嘅配料略嫌有啲太多,黃豆
《Coffee Hwajeon 커피화전 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️半半炸雞 $155

💁🏻‍♀️初開櫻花牛角包窩夫 $132

💁🏻‍♀️櫻花滿開刨冰 $118

我同朋友叫咗一個刨冰涼粉share,份量勁大,味道偏甜🤫淡淡粉紅色嘅刨冰隱約食到奶香嘅味道,放心,完全冇藥水味,不過裏面嘅配料略嫌有啲太多,黃豆粉麻糬、櫻花果蓉、士多啤梨芝士蛋糕慕絲、忌廉、櫻花造型嘅餅乾等等,食晒成個會略嫌有點膩,但外型其實真係冇得輸,如果入邊嘅配料可以減一半而多啲刨冰的話味道會更好,建議配一杯熱嘅無糖茶會更加正

💁🏻‍♀️櫻花樹下奶昔 $48

我杯餐飲就試咗呢一個櫻花奶昔,其實有啲綠茶嘅味道,再加上櫻花果醬,凍凍地幾清甜,佢每杯嘢飲都會配埋一件韓式麻糬,個麻糬煙煙韌韌又帶點鹹味幾好食😉

💁🏻‍♀️櫻花綻開棉花糖泡泡 $52

朋友嗰杯櫻花綻開棉花糖泡泡我就覺得真係有點甜啦,佢其實試吓一杯熱嘅白朱古力奶再加咗棉花糖同埋爆炸糖咁,同樣都配咗一件韓式麻糬,如果當下午茶飲一杯嘢再食件麻糬都幾抵,不過建議飲唔到太甜嘅話要叫餐廳少甜,但整體體驗唔錯
2024-04-15
2024-04-11 287 瀏覽
Coffee Hwajeon推出了櫻花美食,鼠妹🐿當然要去吃一波😎。店舖位於九龍站圓方商場,木系環境裝修感覺舒適,裡有榻榻米和餐桌選擇。食物和飲品選擇多元化,大部份也是打卡飲品🙈。-▪︎櫻花綻開棉花糖泡泡 HKD$62|櫻花樹下奶昔 HKD$48櫻花飲品有2款,冷或熱飲各有一款欵。棉花糖泡泡是熱飲,裝飾賣相較吸引📸,熱辣辣味道香濃。奶昔用高杯裝著,面層有花花裝飾,2杯飲品香甜特別。-▪︎辣魚糕紫菜包飯 HKD$92韓國菜不少得吃紫菜包飯,這裡有數個口味選擇,還有沙律拌著吃,吃不到辣的可以中和辣度。點了惹味der魚糕,味道香濃微辣,整體口感豐富。-▪︎初開櫻花牛角包窩夫 HKD$132賣相吸引層次分明😍,裡有花花曲奇、忌廉和粉紅色芝士蛋糕等配料,是個口感豐富組合欵。牛角包窩夫酥脆der口感,挺香牛油味。另有冰涼雪糕吃欵,味道香甜質感幼滑。-▪︎櫻花滿開刨冰 HKD$118送到來吸引旁邊幾桌眼光,這個巨大刨冰很美🤭。另有櫻花醬配著吃,倒進去挺有儀式感。刨冰面層也有曲奇和芝士蛋糕,但賣相較特別一點,裡面暗藏軟糯蛋糕和丸子。-
Coffee Hwajeon推出了櫻花美食,鼠妹🐿當然要去

櫻花飲品有2款,冷或熱飲各有一款欵。

棉花糖泡泡是熱飲,裝飾賣相較吸引📸,熱辣辣味道香濃。

奶昔用高杯裝著,面層有花花裝飾,2杯飲品香甜特別。

▪︎辣魚糕紫菜包飯 HKD$92

▪︎初開櫻花牛角包窩夫 HKD$132

另有冰涼雪糕吃欵,味道香甜質感幼滑。

▪︎櫻花滿開刨冰 HKD$118
2024-04-10
下午茶
依呢間圓方嘅韓式cafe已經唔係第一次食今次新出嘅櫻花主題甜品賣相吸引🌸甜品比鹹食出色好多.📍半半炸雞($155)𝗛𝗮𝗹𝗳 & 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 炸雞叫咗2個口味,芝士同蜂蜜🧀🍯肉質乾嚡,2隻味都唔突出,好失望🙅🏻‍♀️.📍櫻花滿開刨冰($118)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗕𝗶𝗻𝗴𝘀𝘂 刨冰賣相真係冇得輸📸造型有gimmick,味道都唔錯刨冰幼細🍧不過唔係綿密口感置頂有奶蓋,內藏櫻花豆蓉、麻糬同餅乾🍪味道鹹鹹甜甜幾突出🌸,唔錯!.📍初開櫻花牛角包窩夫($132)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲窩夫賣相同樣吸睛🧇,口感酥脆中間夾住軟滑cream cheese同忌廉配上櫻花曲奇🍪、士多啤梨乾同雪糕🍦再淋上鹹味櫻花sauce,幾好食.📍櫻花綻開棉花糖泡泡($62)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗠𝗮𝗿𝘀𝗵𝗺𝗮𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗕𝘂𝗯𝗯𝗹𝗲 📍櫻花樹下奶昔($48)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 每杯嘢飲都配有煙韌花煎餅棉花糖泡泡賣相特好靚🌸入口綿厚,鹹鹹甜甜味道突出👅

依呢間圓方嘅韓式cafe已經唔係第一次食
今次新出嘅櫻花主題甜品賣相吸引🌸
甜品比鹹食出色好多

📍半半炸雞($155)
𝗛𝗮𝗹𝗳 & 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻
炸雞叫咗2個口味,芝士同蜂蜜🧀🍯
肉質乾嚡,2隻味都唔突出,好失望🙅🏻‍♀️

📍櫻花滿開刨冰($118)
𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗕𝗶𝗻𝗴𝘀𝘂
刨冰賣相真係冇得輸📸
造型有gimmick,味道都唔錯
刨冰幼細🍧不過唔係綿密口感
置頂有奶蓋,內藏櫻花豆蓉、麻糬同餅乾🍪
味道鹹鹹甜甜幾突出🌸,唔錯!

📍初開櫻花牛角包窩夫($132)
𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲
窩夫賣相同樣吸睛🧇,口感酥脆
中間夾住軟滑cream cheese同忌廉
配上櫻花曲奇🍪、士多啤梨乾同雪糕🍦
再淋上鹹味櫻花sauce,幾好食

📍櫻花綻開棉花糖泡泡($62)
📍櫻花樹下奶昔($48)
𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲
每杯嘢飲都配有煙韌花煎餅
棉花糖泡泡賣相特好靚🌸入口綿厚,鹹鹹甜甜味道突出👅
前排喺日本見到好靚嘅櫻花🌸返到香港仲好好掛住🙊Coffee Hwajeon推出咗一系列櫻花產品🌸繼續滿足我對櫻花嘅愛🩷全部都係粉紅色好靚啊😍🌸初開櫻花牛角包窩夫賞心悅目嘅初開櫻花牛角包窩夫🥐每一口都好似感受緊櫻花飄落嘅意境🌸酥脆嘅牛角包窩夫,外脆內軟熟😛中間夾住咗厚厚嘅cream同士多啤梨芝士蛋糕🍓再配上櫻花口味同造型嘅曲奇🌸、酸甜嘅士多啤梨乾,側邊仲有雪糕添🍦超級豐富🤩🌸櫻花滿開刨冰賣相超靚嘅櫻花刨冰🍧粉嫩嘅櫻花粉色少女心爆發💓仲有好多櫻花圍住🌸刨冰口感柔軟,清涼可口🧊係芬芳嘅櫻花口味🌸會跟埋士多啤梨醬🍓加埋一齊食味道更豐富😛🌸櫻花綻開棉花糖泡泡比甜蜜嘅棉花糖包圍住🥰香濃順滑嘅牛奶加上軟綿綿嘅棉花糖☁️側邊仲有花花造型嘅餅🌸🌸櫻花樹下奶昔奶昔散發陣陣抹茶味🍵再加上櫻花果醬🌸香濃奶味🥛甜甜哋但唔會好甜👍🏻每杯飲品都會跟傳統韓國花煎餅🤩🦞龍蝦炒年糕除咗甜品,Hwajeon亦有多款主食🍽️龍蝦炒年糕🦞長條形嘅年糕煙韌軟綿😛龍蝦汁鮮甜濃郁🦞上面仲有啖啖龍蝦肉😝

🌸初開櫻花牛角包窩夫

🌸櫻花滿開刨冰

🌸櫻花綻開棉花糖泡泡

🌸櫻花樹下奶昔

🦞龍蝦炒年糕

2024-05-04 0 瀏覽
📍 @coffeehwajeon 🌸呢間係圓方嘅韓式咖啡店留意咗佢好耐難得去到櫻花季節見到佢哋出嘅嘢食都勁吸引主要都係食甜品同埋飲咖啡🇰🇷♡櫻花滿開刨冰 $𝟭𝟭𝟴♡初開櫻花牛角包窩夫 $𝟭𝟯𝟮櫻花系列嘅產品真係少女心都出晒嚟櫻花滿開刨冰超級打𝗮𝗯𝗹𝗲🌸· 櫻花嘅味道唔會太明顯配埋落啲冰度又唔會太甜下低夾咗啲煙花芝士蛋糕口感同埋味道啱啱好· 牛角包窩夫都做得啱啱好份量亦都好大份有成兩個牛角包窩夫中間仲要夾住芝士蛋糕配埋啲𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺真係好邪惡🍨仲有個雪糕都超好食好香嘅牛奶味🥛♡半半炸雞 芝士&甜辣 $𝟭𝟱𝟱食咗咁多甜嘢叫咗一份炸雞中和櫻花嘅味道芝士同埋甜辣都好好食餐廳效率都幾高 炸雞唔使等好耐就有得食😋♡櫻花綻開棉花糖泡泡 $𝟱𝟮♡櫻花樹下奶昔 $𝟰𝟴兩杯櫻花主題飲品都係超啱打卡📸比較欣賞櫻花樹下奶昔奶味好香濃🍵適合愛甜既大家🍬
📍 @coffeehwajeon

兩杯櫻花主題飲品都係超啱打卡📸
比較欣賞櫻花樹下奶昔奶味好香濃🍵
適合愛甜既大家🍬
2024-05-01 0 瀏覽
🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧限定櫻花餐目,令你沉醉於櫻花香氣之氛圍,每道櫻花限定菜式也散發著清新幽雅既櫻花香,滿滿浪漫又實在嘅儀式感。🌸蜂蜜炸雞外皮香脆夠薄,雞肉嫩滑Juicy🌸初開櫻花牛角包窩夫 Igable! 粉紅少女風!牛角包窩夫夾著士多啤梨味芝士蛋糕,芝士味香濃,牛角包窩夫外層鬆脆,內裏軟糯,滿滿牛油香🌸櫻花滿開刨冰 就像一座粉紅櫻花刨冰雪山,內裏埋藏着黃豆粉味麻糬、櫻花味果蓉,配上士多啤梨味芝士蛋糕和櫻花曲奇,非常吸睛🌸櫻花樹下奶昔 淡淡的抹茶味配上酸酸甜甜的櫻花果醬,感覺清新,甜度適中🌸櫻花綻開棉花糖泡泡別緻擺盤,濃厚少女風,一見愛上!入口軟綿順滑,帶着溫和既朱古力味,令人充滿幸福感!Coffee Hwajeon📍尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧

🌸蜂蜜炸雞
外皮香脆夠薄,雞肉嫩滑Juicy

🌸初開櫻花牛角包窩夫

🌸櫻花滿開刨冰
就像一座粉紅櫻花刨冰雪山,內裏埋藏着

🌸櫻花樹下奶昔
淡淡的抹茶味配上酸酸甜甜的櫻花果醬,感覺清新,甜度適中

🌸櫻花綻開棉花糖泡泡

Coffee Hwajeon

2024-04-17 32 瀏覽
韓風餐廳好吸引,裝修風格坐位好有特色,有榻榻米獨立空間間格,可以坐得好舒適半半炸雞🐤蜂蜜及辣味各半份半半炸雞,蜂蜜味道好美味,甜甜蜜蜜滋味,另一款辣味都好好味,帶有微辣,而炸雞外脆內暖,肉質非常幼滑初開櫻花牛角包窩夫🧇粉紅牛角包窩夫好香脆,配搭幼滑忌廉,而中間有一層士多啤梨慕絲櫻花滿開刨冰🍧大大個櫻花刨冰,冰花雪花好幼細幼滑,配有櫻花清香味道忌廉好味道,刨冰入面都有櫻花香味忌廉,冰花刨冰好味道櫻花綻開棉花糖泡泡粉紅櫻花般好sweet 熱飲,還有大粒棉花糖

半半炸雞🐤

初開櫻花牛角包窩夫🧇

櫻花滿開刨冰🍧

櫻花綻開棉花糖泡泡
粉紅櫻花般好sweet 熱飲,還有大粒棉花糖

2024-04-09 44 瀏覽
🍙傳統紫菜包飯用上紫米飯做內餡,健康得嚟顏色又靚;紫菜跟韓國做法抹上香油,雖然唔脆,但加左香油比較光亮,亦更韓式風味。🍰巴斯克蛋糕超驚喜咁好味,比紐約芝士蛋糕更軟更滑。同埋要讚下店員主動俾左兩套新餐具share 蛋糕🥰☕️芝麻奶咖啡配點心點心有少少似茶果🤣個樣好靚,內餡係紅豆🫘第一次見到有芝麻奶咖啡,底部有啲芝麻醬,要攪拌下先可以享受想芝麻latte的味道,入口都輕型,啱唔多鍾意奶味的朋友仔。
🍙傳統紫菜包飯
傳絞紫菜包飯
巴斯克蛋糕
芝麻奶咖啡
2024-04-07 69 瀏覽
本身對商場入面嘅Cafe係冇乜太大感覺。不過見到呢一間都幾多人打卡啲相又好靚,就引咗我去book位🤣客人可以揀坐榻榻米位或者普通枱,其實我個人比較偏向坐普通枱因為坐得舒服啲,不過又因為要影相靚啲所以又揀咗坐榻榻米🥐海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫而家真係周街都係牛角包窩夫🥐牛角包外脆內煙靭,面頭上嘅海鹽焦糖芝士蛋糕好好食!充滿鹹香海鹽芝士味返去食落去唔會太漏,好creamy😚🍅番茄海鮮炒年糕成個醬汁都好香好入味!煙靭嘅年糕掛滿汁之餘,仲可以配上蜆肉一齊食,好滿足!🍗半半炸雞 (蜂蜜、辣味)呢個都極度推介!每件炸雞都有酥脆嘅口感🥹而且嫩滑多汁!我開頭以為係用醬汁作為調味,原來係喺炸雞上面灑滿調味粉😚不論辣味定係蜂蜜味都非常滿意☺️炸雞底下仲有脆卜卜的薯條🍟🍙烤牛肉紫菜包飯呢個一般般。紫菜唔脆 入面個亦都冇乜味☕️藥菓肉桂楓糖咖啡我係貪佢賣相而嗌的🌼原本擔心肉桂味太重接受唔到,但佢淡淡地散發出黎嘅味道同咖啡好夾😉

🥐海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫

🍅番茄海鮮炒年糕

蕃茄海鮮炒年糕

🍗半半炸雞 (蜂蜜、辣味)

🍙烤牛肉紫菜包飯

呢個一般般。紫菜唔脆 入面個亦都冇乜味
烤牛肉紫菜包飯

☕️藥菓肉桂楓糖咖啡

藥菓肉桂楓糖咖啡
海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫
蕃茄海鮮炒年糕
藥菓肉桂楓糖咖啡
2024-04-06 36 瀏覽
約朋友聚會嘅話,覺得呢間餐廳好啱,因為每group人坐一格,私隱度高。不過幫襯嗰日咁啱遇到一大班高談闊論、旁若無人嘅冇品女士坐正喺餐廳中間高談闊論,分貝極高。不過餐廳唔能夠揀客,單就客觀環境嚟睇,仍然係非常鍾意餐廳嘅環境,特別係沿邊嘅一格格有私隱嘅餐桌,呢一排餐桌要除鞋屈膝坐。如果唔慣可以坐中間嘅正常餐枱,但啲位就冇咁闊落,同埋同隔鄰枱都近嘅。食物方面,我哋係lunch後轉場嚟食甜品,叫咗個冰,賣相靚到暈,亦都好好味,而且份量超級多。我哋兩個人可能飯後先嚟,好努力都食唔晒,覺得四個人分享都可以。至於價格,以宜家啲貴冰價,呢度只賣$118,份量仲要咁大,仲要好味,係絕對抵食!

2024-04-06 29 瀏覽
打卡必去cafe - 圓方韓式cafe櫻花牛角包窩夫 $132 (必試)用櫻花做主題的甜品,賣相已經非常賞心悅目。大大份的酥脆窩夫,中間夾着忌廉及粉紅色櫻花味曲奇,上面有些酸甜的士多啤梨乾,側邊配着雪葩,口感清涼。配上咖啡應該會更好。明太子炒年糕 ($89) (必試)煙靭條狀的炒年糕,有別於一般的年糕形狀,有點似烏冬,易入口,加上明太子汁,同埋帶子,特別的配搭。傳統韓國花煎($68/4件)可以單點,或點飲料都會附送一塊花煎餅。花煎是韓國傳統小食,每件上面都有一塊不同的彩色食用花朵,賣相非常吸引。紅豆內餡,口感煙韌,不會太甜。其他食物如沙律、炸雞、紫菜飯卷等都好味。室內環境優美,很多乾花佈置,旁邊的座位為榻榻米,要除鞋坐,女士們避免着裙同穿窿襪!
打卡必去cafe - 圓方韓式cafe

櫻花牛角包窩夫 $132 (必試)

明太子炒年糕 ($89) (必試)

傳統韓國花煎($68/4件)

其他食物如沙律、炸雞、紫菜飯卷等都好味。

櫻花牛角包窩夫
明太子炒年糕
花煎餅
2024-04-05
櫻花牛角包窩夫
明太子炒年糕
  • 櫻花牛角酥窩夫
-韓式木系花花少女CAFE🌸🌼• Coffee Hwajeon@coffeehwajeon 一直bookmark左好耐等到熱潮過左先去試☺️今次趁生日即刻約左閨蜜食好西打卡💕1) 半半炸雞簡左甜辣炸&蜂蜜炸雞🍗炸雞外皮包住醬汁 依然脆口雞肉保留到肉汁大細岩岩好一口一啖蜂蜜口味有驚喜 點埋芥末醬 甜甜酸酸 勁開胃底下墊左薯條 仲一啲都唔馬夫!2)明太子帶子炒年糕年糕呈長條形 好似一條條烏冬😋年糕夠煙軔軟身如果明太子醬較返淡啲啲就perfect😍3)伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇依個甜品包羅萬有伯爵茶布甸、cream、雪糕、脆脆、蕨餅、croffle、醬除咗蕨餅 全部都係伯爵茶味 超有誠意!Croffle焗到好脆口 內裡煙煙韌韌夾住cream雪糕布甸同醬 神級😍布甸好creamy 超濃伯爵茶味食完勁滿足 係香港數一數二好味!😋
@coffeehwajeon

炸雞外皮包住醬汁 依然脆口
雞肉保留到肉汁
大細岩岩好一口一啖
蜂蜜口味有驚喜 點埋芥末醬 甜甜酸酸 勁開胃
底下墊左薯條 仲一啲都唔馬夫!

2)明太子帶子炒年糕
年糕呈長條形 好似一條條烏冬😋
年糕夠煙軔軟身
如果明太子醬較返淡啲啲就perfect😍

3)伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇
依個甜品包羅萬有
除咗蕨餅 全部都係伯爵茶味 超有誠意!
Croffle焗到好脆口 內裡煙煙韌韌
夾住cream雪糕布甸同醬 神級😍