2022-03-09 236 瀏覽
當日早上去咗依間食早餐,店舖雖然唔係大,但感覺坐落都好舒服。我叫左一個套餐「果醬Shokupan組合」,我叫左「極美」、三款果醬 + 北海道牛油,再加一杯熱朱古力。三款果醬我叫咗「電氣石檸檬」、「石榴石草莓」、「藍寶石藍莓」。三款果醬我都好鍾意,各有特別。「電氣石檸檬」檸檬味道好清新,又有少少酸酸地嘅味道,食落感覺好舒服。「石榴石草莓」草莓味都好出,甜得來又唔會好漏,唔會俾你覺得有種過甜嘅感覺。「藍寶石藍莓」藍莓味都唔差,不過同「電氣石檸檬」及「石榴石草莓」比較,感覺有啲失色左。至於個北海道牛油,確實係好滑、好香。至於佢出名嘅麵包,確實係鬆軟嘅,同埋你會食得出係有新鮮嘅感覺。反而杯熱朱古力就真係過甜,有點漏嘅感覺。

至於個北海道牛油,確實係好滑、好香。

反而杯熱朱古力就真係過甜,有點漏嘅感覺。