早排同朋友搭完昂坪纜車🚡 睇靚景之後就系附近既東薈城入面搵到間好正既中餐廳🤭我地叫左個超豐富既晚市二人套餐,入面包含左:👉🏻✨前菜三小品✨佢地系冰梅淮山、陳醋小雲耳萵筍同冰爽水魷魚🦑;款款都清涼爽口,其中陳醋小雲耳青筍就最啱我心水💕酸酸微微咁,極開胃👍🏻✨雪影金粟魚肚羹2位✨呢碗魚肚羮質感濃稠,用料十足,每-啖都食到好多湯料;味道清中帶甜,幾啱夏天飲!✨生浸上湯菜膽走地雞✨(半隻)呢碟走地雞份量好足,好大碟!雞肉嫩滑無比,肉質緊緻又多汁!雞皮Q彈重膠質,食埋都唔會覺得好油膩✌🏻✨私房鮑魚蝦乾小炒皇✨菜品配料有蝦乾、銀魚、鮑魚、蝦仁同韭菜花韭菜花爽脆得梨帶清甜,鮑魚同蝦乾炒到恰到好處,爽口易咬唔硬身❤️整體都炒到好乾爽,完全0油膩感,咸香鮮味真係超好送飯🫰🏻✨拔絲爆珠咕嚕極黑豚肉✨酸酸甜甜嘅咕嚕汁全方位無死角咁沾滿哂每-嚿炸到外皮酥脆、肉超香嘅極黑豚肉上面,夠哂均勻;再加埋碟邊個d勁爆汁既蜜桃爆珠🍑一齊入口,真係特別新奇又好食,小妹勁鍾意呢個配搭👍🏻👍🏻✨魚蝦蟹窩燒金磚豆腐✨煙韌嘅魚肚+索晒芡汁嘅蟹柳🦀+彈牙爽口嘅蝦仁🦐再加埋外面微脆內軟嘅金磚豆腐同香濃芡汁,呢個完美組合真係令我忍唔住一嚿

我地叫左個超豐富既晚市二人套餐,入面包含左:👉🏻

✨前菜三小品✨

✨雪影金粟魚肚羹2位✨

✨生浸上湯菜膽走地雞✨(半隻)

✨私房鮑魚蝦乾小炒皇✨

菜品配料有蝦乾、銀魚、鮑魚、蝦仁同韭菜花

✨拔絲爆珠咕嚕極黑豚肉✨

✨魚蝦蟹窩燒金磚豆腐✨

煙韌嘅魚肚+索晒芡汁嘅蟹柳🦀+彈牙爽口嘅蝦仁🦐再加埋外面微脆內軟嘅金磚豆腐同香濃芡汁,呢個完美組合真係令我忍唔住一嚿接一嚿咁食唔停口🤣

✨六小館燴飯✨

燴飯主要配料有羊肚菌,流浮山蠔同滴漏雞油

燴飯粒粒分明,唔太乾身,略帶濕潤感!味道鮮美,菇菌味特出,小妹同朋友食到勁飽都忍唔住將佢清埋碟😋

廚師節日甜品

是日甜品係清甜可口、軟糯彈牙嘅桂花糕,咬落去個下即時會feel到超濃重既桂花香,超正👍🏻

🟥六小館

📍東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖