2013-07-10 258 瀏覽
在港島東區想食韓燒,也唔想咁貴,又係無咩選擇,手持住KINGPARROT會員卡的我,在其下的餐廳找到偉大的杏花村有一間韓一館,於是約了朋友便去食下啦由於會員於有85折,咁朋友又鐘意海鮮,咁就叫了1客SQUID和1客蝦套餐包前菜3客(都係泡菜,芽菜之類,但可以自選)湯和白飯前菜,白飯和湯也是一般貨仔,無咩特色,好難定論其味道,因此唔評論但係佢地個主菜就真係唔錯,一客蝦得6隻定8隻唔記得,但係隻隻都爽口彈牙,蝦肉完全新鮮,十分美味,只係份量不多,SQUID也是十分爽口新鮮,但係味道不濃,這就是SQUID的特性.SQUID一定要在SEASONING度做功夫,因此本身無咩名,但係材料絕對滿意環境十分清靜,也沒有大型屋苑的人流(杏花村少人D呵呵,爽呢),因此很合適我呢種唔想煩既人去食.

套餐包前菜3客(都係泡菜,芽菜之類,但可以自選)

湯和白飯

2013-02-22