2014-08-15 2827 瀏覽
Restaurant week 留意到呢間餐廳,食Semi Buffet Lunch,12:30入到去見到餐廳唔太大,得3成入座率。裝修幾得意,牆上面有隻牛O吧圖案,寫住唔同部位O既名。侍應服務好主動同友善,見我朋友未到主動問要唔要個餐湯飲住先。湯係洋蔥湯味道,但D菜就係椰菜,飲落惹味,味道有D味精O既感覺。Buffet 區有6,7種唔同O既沙律,平味道都唔錯。印象較深O既有紅蘿蔔絲,芽菜,青爪沙律 – 好惹味,食落涼涼地,有D似四川菜O個D感覺。矮爪沙律 - 矮爪好大好多汁,伴碟O既紅蕃茄都好甜好多汁。鴨胸沙律 – 夠嫩同滑,淋O左個類似日式燒汁亦都好同鴨胸好夾。個人唔太鍾意青爪沙律,個沙律醬太酸同太多。另外凍燒牛肉都一般,我已經夾紅紅地唔太熟O個D都好硬。個餐仲一人包O左2隻生蠔,一隻味淡D,另一隻濃D。味道新鮮,但真係好多海水,可能會覺得鹹O左少少。主菜選O左牛扒,生熟我叫O左MEDIUM,塊牛本身質素絕好,有肉味多汁同少少好香O既肥膏。同埋煎得好平均,唔會中間好生。朋友叫O左三文魚扒,我食O左一舊,好滑同包住D三文魚扒油香,我覺得仲正過自己塊牛。restaurant week
矮爪沙律 - 矮爪好大好多汁,伴碟O既紅蕃茄都好甜好多汁。
個人唔太鍾意青爪沙律,個沙律醬太酸同太多。
另外凍燒牛肉都一般,我已經夾紅紅地唔太熟O個D都好硬。
restaurant week 價$248 加一埋單。但食哂時無意中俾我見到佢平時無O左2隻生蠔,其他野同我地一樣只係$168(如果我無睇錯) ,如果俾我再選擇我唔要生蠔平D好過。但呢間我都推介可以再去,成餐質素唔錯,大部份野都幾好食。

Buffet 沙律
2款生蠔