2024-04-17 134 瀏覽
由澳洲返香港後本身唔想再食西餐,但係上網見到呢間西班牙餐廳好似好正,最後都係揀咗食呢間😆▫️Wagyu Steak Tartare with Oyster ($155)第一次食Tartare上面係會加生蠔,生蠔好鮮好重海水味,撈埋生牛肉放上cracker一齊食真係好夾‼️▫️Madrid Squid Bocadillo Brioche ($55)軟麵包切開咗一半,一面放咗炸魷魚,另一面就放咗墨魚醬同蛋黃醬,店員建議我哋好似burger咁夾埋一齊食🍔麵包好香牛油味,食落好有驚喜😍▫️Pigeon Rice ($145 add foie gras +$75)鵝肝簡直係畫龍點睛,成個飯連埋乳鴿都充滿鵝肝味,食落有啲分唔到邊舊係乳鴿邊舊係鵝肝🤣如果大家食嘅話鵝肝嘅記得一定要加!▫️BARBAR Cappuccino ($85)本身想叫cheesecake,但係食完主菜已經有啲滯就叫咗呢款。店員一再強調呢個係甜品唔係咖啡🤣甜品放係量杯入面賣相好特別☕️latte味嘅忌廉上面再灑上咖啡粉,底層係牛奶味嘅軟包,就咁食啲cream會有啲苦,一齊食就啱啱好中和咗咖啡嘅苦澀味🫶🏻慶祝生日嘅話店員仲會一齊唱生日歌同送一

▫️BARBAR Cappuccino ($85)

慶祝生日嘅話店員仲會一齊唱生日歌同送一張即影即有😆儀式感max吖❣️餐廳都幾有人氣,去之前記得book定位先吖🤓
  • Wagyu Steak Tartare with Oyster
  • Pigeon Rice with Foie Gras