2024-05-12 141 瀏覽
尋晚同屋企人一齊去食飯,都知有規定90分鐘用餐時間,1845入去,1930已經趕頭趕命收走晒啲嘢想催埋單。咁都算,但催埋單前可唔可以check下啲嘢食嚟齊未?個片皮鴨等咗成35分鐘都未嚟,我哋知你星期六忙,爆晒場,片皮鴨又要時間整都費事催,但你哋一句都冇問「嘢食嚟齊未」,個女店員行埋嚟「係咪冇嘢加喇」然後唔等答覆直接落手想收走所有嘢,枱面碟酸菜魚仲有剩少少已經想收走(可能個侍應望唔到裏面仲有薯粉),然後即刻同佢講仲有片皮鴨未到佢先行去機到check。催埋單都算,但個片皮鴨上枱先打咗個突。大佬,宜家係叫片皮鴨定係燒鴨?隻片皮鴨上枱可以兩種唔同色,個切法完全似燒味斬料咁,你唔係俾甜醬、京蔥、青瓜,我都唔知自己係叫片皮鴨,差啲想問攞埋酸梅醬。隻鴨成層肥膏,肉汁又咸,仲收成$288半隻?唔係呢隻片皮鴨我都唔會打負評!食物一般(片皮鴨垃圾),服務唔得(個半鐘頭用餐時間係廢話),真係冇下次

片皮鴨
片皮鴨