野食整體講都唔差、全晚欣賞係佢個比目魚,真係幾好味叫左個淮山 呢味就真係冇人食 其他個啲都不過不失,有小籠包、餃子,奶油津白同埋好細分嘅片皮鴨地方坐落幾舒服就係叫極都冇人理你 唔係態度唔係,而係唔夠人咁叫左勁耐 都未講完野食佢地就閃左🤢
2024-05-19 75 瀏覽
不嬲都有去開呢間同長輩/朋友聚會味道唔差,食物偏貴除了前菜青瓜,叫了醉雞,小龍包,雞絲粉皮,片皮鴨,鍋貼,擔擔麵等唔知咩食物出佐問題返到屋企已經肚痛,痾佐2次第二日痾佐7次⋯⋯肚癮癮作痛,半夜都起第痾2次,第三日又痾佐4次⋯另外千萬不要叫黑醋汁松阪豬,硬到咬唔到,經理開頭都唔想換話唔係佢問題,(咁即係我叫佢我有問題在先?)碟野連加一都要百6蚊,咬唔到wo大哥,最後有換都算了但食完肚痛肚痾⋯⋯唔敢再去
不嬲都有去開呢間同長輩/朋友聚會
味道唔差,食物偏貴
唔知咩食物出佐問題
返到屋企已經肚痛,痾佐2次
但食完肚痛肚痾⋯⋯唔敢再去
2024-05-17
2024-05-12 141 瀏覽
尋晚同屋企人一齊去食飯,都知有規定90分鐘用餐時間,1845入去,1930已經趕頭趕命收走晒啲嘢想催埋單。咁都算,但催埋單前可唔可以check下啲嘢食嚟齊未?個片皮鴨等咗成35分鐘都未嚟,我哋知你星期六忙,爆晒場,片皮鴨又要時間整都費事催,但你哋一句都冇問「嘢食嚟齊未」,個女店員行埋嚟「係咪冇嘢加喇」然後唔等答覆直接落手想收走所有嘢,枱面碟酸菜魚仲有剩少少已經想收走(可能個侍應望唔到裏面仲有薯粉),然後即刻同佢講仲有片皮鴨未到佢先行去機到check。催埋單都算,但個片皮鴨上枱先打咗個突。大佬,宜家係叫片皮鴨定係燒鴨?隻片皮鴨上枱可以兩種唔同色,個切法完全似燒味斬料咁,你唔係俾甜醬、京蔥、青瓜,我都唔知自己係叫片皮鴨,差啲想問攞埋酸梅醬。隻鴨成層肥膏,肉汁又咸,仲收成$288半隻?唔係呢隻片皮鴨我都唔會打負評!食物一般(片皮鴨垃圾),服務唔得(個半鐘頭用餐時間係廢話),真係冇下次

2024-04-26 317 瀏覽
餐廳無論套餐🍱定散叫🧆食物一樣勁吸引💕又多款式,緊係入去試下佢啦😋 座位舒適,坐得舒服, 服務員態度好好👍🏻👍🏻食物唔錯必點🙌🏼孜然手抓排骨 🍖夠香口,正爆紫淮山素小炒🥗岀奇地好食, 清甜可口稻成小龍包🫓👍🏻小籠包最緊要係皮要厚薄適中,湯夠熱 肉嫩多湯汁熱辣辣上枱黑松露素菇包🥯比我想像中好味,餡料勁多,一咬啖啖菇菌係口😆前菜齋燒鵝,份量多,夠入味最後點小得甜品🍮高力豆沙,便宜不漏
餐廳無論套餐🍱定散叫🧆食物一樣勁吸引💕
又多款式,緊係入去試下佢啦😋

座位舒適,坐得舒服, 服務員態度好好👍🏻👍🏻
食物唔錯

必點🙌🏼孜然手抓排骨 🍖
夠香口,正爆

紫淮山素小炒🥗
岀奇地好食, 清甜可口

稻成小龍包🫓👍🏻
小籠包最緊要係皮要厚薄適中,湯夠熱 肉嫩多湯汁熱辣辣上枱

黑松露素菇包🥯
比我想像中好味,餡料勁多,一咬啖啖菇菌係口😆

前菜齋燒鵝,份量多,夠入味

最後點小得甜品🍮高力豆沙,便宜不漏

2024-02-16 1228 瀏覽
同家人晚餐,座位尚算舒適,服務員態度好好👍🏻👍🏻食物唔錯,特別鐘意呢度既酸菜魚唔油膩,屋企人唔食辣,㨂咗唔辣,但都好惹味😋連媽咪都不停話好味1. 酸菜大龍躉 + 加配油條 💰$498 + 💰$34份量大,6人食都好夠,魚夠新鮮,酸度恰到好處,個人推介必定要加配油條👑2.北京填鴨(半隻) 💰$288最緊要係塊餅皮夠熱,包住d 京蔥同青瓜,仲有靈魂醬汁,相當美味既配搭😍3. 孜然手抓排骨 💰$158夠香口,但家人怕熱氣,所以食剩4.茨實浸菜心苗 💰$102菜心苗好幼嫩,上湯好夠味👍🏻同場有叫以下菜色,但食到中段已掛住食唔記得影相5. 砂鍋華亭餛飩雞(半隻) 💰$258中規中矩, 一鍋已夠6個人分6. 熗炒麻辣花菜 💰$102成枱人得我一個食辣,所以一個人食晒食碟😝麻辣同福花菜係絕配,如果再辣d 就更好7. 瑤柱蛋白炒飯 💰$148夠乾身,大人小朋友都岩食👍🏻
同家人晚餐,座位尚算舒適,服務員態度好好👍🏻👍🏻

1. 酸菜大龍躉 + 加配油條 💰$498 + 💰$34

2.北京填鴨(半隻) 💰$288

3. 孜然手抓排骨 💰$158
夠香口,但家人怕熱氣,所以食剩

4.茨實浸菜心苗 💰$102
菜心苗好幼嫩,上湯好夠味👍🏻

同場有叫以下菜色,但食到中段已掛住食唔記得影相

5. 砂鍋華亭餛飩雞(半隻) 💰$258
中規中矩, 一鍋已夠6個人分

6. 熗炒麻辣花菜 💰$102
成枱人得我一個食辣,所以一個人食晒食碟😝
麻辣同福花菜係絕配,如果再辣d 就更好

7. 瑤柱蛋白炒飯 💰$148
夠乾身,大人小朋友都岩食👍🏻

酸菜大龍躉
孜然手抓排骨
茨實浸菜心苗
  • 酸菜魚
2024-01-15 1468 瀏覽
雖然今日星期六晚飯時間,但門外都冇人等位。餐牌上不論套餐/散叫啲食物都好吸引。有諗過兩人食既野唔多,叫既食物🥘會相對少。最後我哋決定叫二人餐,涼菜(三選一)-酒糟醉雞/雞絲伴粉皮/水晶肴肉酒糟醉雞-本身我都好中意食醉雞,當然佢雞脾位浸得好滑,但相對雞胸肉就差啲比較老。味道方面,酒味適中,唔會太濃。如果係初嘗試醉雞既你哋定會愛上湯羹- 薺菜豆腐鮮魚羮2盅只供一款選擇,如果想食比較足料既羹你可以考慮下😏👍裏面有豆腐,魚肉,芫茜🌿由其頭先食完頭盤既冷盤小食,飲翻碗湯䁔翻個胃先😆主菜(二選一)-招牌稻成酸菜鱸魚(可選辣度:小/中/大辣)(例) -鮑魚黑毛豬紅燒肉我今次選擇咗食小辣,因為試過其他辣到食唔到。另外,呢個酸菜魚本身冇包薯粉。要的另加$28坦白講2人餐既魚份量的確冇花冇假,而且冇魚骨可以放心食啦蔬菜紫淮山素小炒只得一款選擇😆但岀奇地好食。可能我近來開始注重飲食🍽️想每一餐都有蔬菜🥬而且又炒得好食。成碟都比我清哂點心稻成小龍包(4件)亦係一款選擇,新鮮蒸起小龍包。但因為掛住食其他。去到凍咗先醒起要食,已經冇咁好食了甜品椰汁燉蛋白湯原本我會諗會唔會好濟,因為好多地方食過兩三啖後會濟之後成碗都
雖然今日星期六晚飯時間,但門外都冇人等位。

最後我哋決定叫二人餐,

涼菜(三選一)-酒糟醉雞/雞絲伴粉皮/水晶肴肉

酒糟醉雞

湯羹- 薺菜豆腐鮮魚羮2盅

由其頭先食完頭盤既冷盤小食,飲翻碗湯䁔翻個胃先😆

薺菜豆腐鮮魚羮

主菜(二選一)

-招牌稻成酸菜鱸魚(可選辣度:小/中/大辣)(例)
-鮑魚黑毛豬紅燒肉

坦白講2人餐既魚份量的確冇花冇假,而且冇魚骨可以放心食啦

招牌稻成酸菜鱸魚

蔬菜

紫淮山素小炒

紫淮山素小炒

點心

稻成小龍包(4件)

甜品

椰汁燉蛋白湯

原本我會諗會唔會好濟,因為好多地方食過兩三啖後會濟之後成碗都食唔到。

裏面有芝麻湯圓❤️係我中意既涵

總結

員工: 有禮,勤力。佢哋都係有正面既心情翻工。

食物方面: 味道不會偏咸/偏甜,味道適中

上菜 : 有啲急,不似西餐一樣食完再上。

呢三點係我以上嘅總結

薺菜豆腐鮮魚羮
2024-01-06
2024-01-12 1045 瀏覽
兩人平日去食晚餐。間餐廳唔full 仲有好多吉枱唔係多客,又唔係唔夠員工,但d員工唔理人架囉!勁多waitress 行行企企,明明望到我地揮手扮睇唔到,揮左勁耐先有人過黎….叫左個waitress 幫手加水,拎走左壺茶但勁耐都唔攞返黎。原來條友加完擺左埋一邊唔記得拎過黎,我又要揮好耐手先有人拎返壺茶過黎野食就不過不失啦,四季豆算最好味。小籠包一般。半隻片皮鴨都一般,包嗰層皮係夠薄既都,但放入去既料無山楂,青瓜條又唔算好新鮮,個醬又一般,個賣相都有d簾價,半隻都$268唔算貴但又唔係勁平囉食完仲兩個都有d肚痛,blacklist左呢間了

食完仲兩個都有d肚痛,blacklist左呢間了
2023-12-13 1127 瀏覽
尋晚同屋企人出街食晚飯,阿媽鐘意片皮鴨,就出去葵芳食,之前都食過呢間餐廳。叫左四樣野加三樣甜品,另外餐廳滿300元送小龍包,樣樣都中規中矩。唯獨係嗰個稻成松子魚,真係難食到爆,賣相ok的,但一食落去就知炸定左好耐,唔熱,食落去d炸粉係唔脆又韌,又’銀’牙,食煎釀三寶都無咁嬲。下次都唔會去呢間餐廳。
2023-12-12
2023-10-28 1281 瀏覽
片皮鴨有少少肥肉,汁有d鹹,唔建議加太多黃金蝦球偏乾,反而炸南瓜比較好吃,中和乾度酸菜大龍躉肉質鮮滑,鮮甜,滿滿一大碗既肉,配搭酸菜同紅薯粉底食一流,但叫左小辣,略嫌不足😅手抓排骨有滿滿既孜然味,肉質唔會硬,唔錯金絲南瓜餅食唔出南瓜味,反而食到吉士,但都炸得酥脆。6:30pm去既時候冇咩人,差唔多8點左右先滿座,建議可以book位,唔使等樓面服務態度良好,上菜速度都快(有d食食下先記得影相,有d唔記得左影🥲)
片皮鴨有少少肥肉,汁有d鹹,唔建議加太多
黃金蝦球偏乾,反而炸南瓜比較好吃,中和乾度
手抓排骨有滿滿既孜然味,肉質唔會硬,唔錯
金絲南瓜餅食唔出南瓜味,反而食到吉士,但都炸得酥脆。
樓面服務態度良好,上菜速度都快
(有d食食下先記得影相,有d唔記得左影🥲)
  • 酸菜魚
融合了北京及四川兩大菜系風格及特色的現代中餐餐廳 - 稻成一家大小來葵芳購物,走到餓不知吃什麼好? 要在一間坐得舒服又環境乾淨企理既餐廳我會選擇去稻成!稻成這裡出名的不止是吃酸菜魚,午飯都是好選擇!稻成午市供應多款套餐,食品種類繁多,例如最受歡迎的稻成小籠包、肉嫩多湯汁的川揚鮮肉煎鍋貼、酥香的上海排骨菜飯、味道完美平衡的酸辣湯麵、滑嫩可口的雞絲粉皮、口感彈牙的上海粗炒等等,多不勝數。正值夏日炎炎,多點一杯清涼特飲解下暑就正合時宜,蜂蜜檸檬蝶豆花特飲或青檸檬話梅梳打特飲,一口喝下立即涼透心。在稻成舒適的環境下用餐,稱得上是賞心樂事!說回這次的體驗吧!大堂光亮,我們坐低之後,職員立即沖茶和送上小食,小食是其他餐廳少見的炸黄豆。我們選了午市精選套餐的四人餐外加一碟稻成炒飯~涼菜:四喜烤麩﹑雞絲拌粉皮點心:稻成小籠包﹑川楊鮮肉煎鍋貼主菜:鳳梨咕嚕肉﹑稻成黑毛豬紅燒肉時蔬:清炒時蔬甜品:金絲南瓜餅食物質數全部是中上水平,坐得舒服,侍應有禮貌又服務好,朋友聚餐會再來的!稻成京川滬 (新都會廣場) (葵芳)地址:葵芳興芳路223號新都會廣場4樓413-416號舖訂座電話:23308322營業時間:星
融合了北京及四川兩大菜系風格及特色的現代中餐餐廳 - 稻成

我們選了午市精選套餐的四人餐外加一碟稻成炒飯~
涼菜:四喜烤麩﹑雞絲拌粉皮
點心:稻成小籠包﹑川楊鮮肉煎鍋貼
主菜:鳳梨咕嚕肉﹑稻成黑毛豬紅燒肉
時蔬:清炒時蔬
甜品:金絲南瓜餅

稻成京川滬 (新都會廣場) (葵芳)
地址:葵芳興芳路223號新都會廣場4樓413-416號舖
訂座電話:23308322
營業時間:星期一至日11:30-22:00
2023-10-15
  • 稻成黑毛豬紅燒肉
2023-10-09 992 瀏覽
格格今天突然說很想吃片皮鴨,這家Openrice挺高分啲喔!但這個“片皮鴨”,半隻鴨只剝下12塊皮,那㕑師不是沒學過凌遲處死,就是這還是一只BB鴨(可憐😔),甚至偷工減料!唉,連麵皮也只有十塊,又不熱,又不夠軟熟,醬料又單調, 在競爭激烈的飲食界怎生存呀!我們本來想點片皮鴨二食,但侍應姨姨說沒有,唉,幸好沒有 ...“酸菜魚”,沒啥特別,湯頭還算可以,夠香濃,但跟鴨一樣,配料單調,除了酸菜,只有金菇和幾片酸蘿蔔,其它一般餐廳是標配的雜菜如蓮藕、萵筍等,通通欠奉,而且撩下撩下還發現沒了我們也點過的薯粉,侍應阿姨也幫忙撩埋一份,確認後馬上幫忙從廚房裡端回一鍋薯粉和湯,態度與反應正面,但廚房的連番失誤,這餐廳要掉進黑名單了!很後悔跟著它門口那個廣告牌來點菜,兩個重點推介的酸菜魚和片皮鴨都不合格。

2023-09-25
2023-09-13 1014 瀏覽
表弟升職請食飯,一家人8位打十號風球之一晚來食飯慶祝。叫左個6人餐,再另加小籠包及鍋貼。6人餐份量足,隻片皮鴨唔肥,食極都仲有。服務員服務好,枱與枱之間距離寬敞,室內環境裝修靚,坐得舒服。好難得。
表弟升職請食飯,一家人8位打十號風球之一晚來食飯慶祝。

叫左個6人餐,再另加小籠包及鍋貼。

6人餐份量足,隻片皮鴨唔肥,食極都仲有。

2023-08-31
👨🏻‍🍳稻成京川滬 (新都會廣場) (葵芳)📍葵芳興芳路223號新都會廣場4樓413-416號舖 「舊同事生日慶祝🍾️好好服務😝👍🏻」 🫖茗茶 $96/12位🥗前菜 $56/3份 🍽️「十二人盛宴」🍽️ $3988 👍🏻🍽️稻成五小碟巴蜀口水雞好惹味🤤上面有花生碎粒!!水晶肴肉,煙韌爽口🤤雞絲拌粉皮,想像到的味道🤤👍🏻陳醋拌老海蜇頭,好爽口😝開胃👍🏻老成都夫妻肺片,無試到🙈🤣 🍽️砂鍋花膠雲吞雞 (全隻)一人一碗,正常🤤 🍽️酸菜大龍躠酸菜湯好惹味,微辣不會太酸🤤魚都鮮甜👍🏻有罕見的紫薯粗粉做底😻👍🏻 🍽️稻成片皮鴨(隻)鴨皮、鴨肉比例剛好🤤鴨皮吾會太乾太脆,配有去皮青瓜、京蔥,醬🤤👍🏻略嫌皮有D痴紙🙈 🍽️黃金蝦球配南瓜露筍無食到蝦球🙈但系南瓜好香口,露筍都好鮮甜,鹹蛋比重吾會太咸👍🏻 🍽️紅燒大元蹄肉質好腍🤤小棠菜好爽脆‼️👍🏻 🍽️蔥燒日本關西海參海參幾煙韌🤤冬菇燴汁好惹味,不會咸👍🏻 🍽️稻成牛肉炒飯香口🤤👍🏻 🍽️瑤柱扒翡翠苗瑤柱汁好夾翡翠苗,偏爽脆🤤👍🏻 🍽️稻成小籠包(12件)正常👍🏻 👍🏻🍽️金絲南瓜餅(12件)超好味😻外酥內煙韌‼️吾會好甜,吾會膩🥹🫶🏻 整體中上🤤最欣賞員工超好服務🥹🫶🏻當晚個場都
👨🏻‍🍳稻成京川滬 (新都會廣場) (葵芳)
📍葵芳興芳路223號新都會廣場4樓413-416號舖

「舊同事生日慶祝🍾️好好服務😝👍🏻」

🫖茗茶 $96/12位
🥗前菜 $56/3份

🍽️「十二人盛宴」🍽️ $3988

👍🏻🍽️稻成五小碟
巴蜀口水雞好惹味🤤上面有花生碎粒!!
水晶肴肉,煙韌爽口🤤
雞絲拌粉皮,想像到的味道🤤👍🏻
陳醋拌老海蜇頭,好爽口😝開胃👍🏻
老成都夫妻肺片,無試到🙈🤣

🍽️砂鍋花膠雲吞雞 (全隻)
一人一碗,正常🤤

🍽️酸菜大龍躠
酸菜湯好惹味,微辣不會太酸🤤
魚都鮮甜👍🏻
有罕見的紫薯粗粉做底😻👍🏻

🍽️稻成片皮鴨(隻)
鴨皮、鴨肉比例剛好🤤
鴨皮吾會太乾太脆,
配有去皮青瓜、京蔥,醬🤤👍🏻
略嫌皮有D痴紙🙈

🍽️黃金蝦球配南瓜露筍
無食到蝦球🙈
但系南瓜好香口,露筍都好鮮甜,
鹹蛋比重吾會太咸👍🏻

🍽️紅燒大元蹄
肉質好腍🤤
小棠菜好爽脆‼️👍🏻

🍽️蔥燒日本關西海參
海參幾煙韌🤤
冬菇燴汁好惹味,不會咸👍🏻

🍽️稻成牛肉炒飯
香口🤤👍🏻

🍽️瑤柱扒翡翠苗
瑤柱汁好夾翡翠苗,
偏爽脆🤤👍🏻

🍽️稻成小籠包(12件)
正常👍🏻

👍🏻🍽️金絲南瓜餅(12件)
超好味😻外酥內煙韌‼️
吾會好甜,吾會膩🥹🫶🏻

整體中上🤤
最欣賞員工超好服務🥹🫶🏻
當晚個場都好忙🥲我地仲系咁要求多多🙈
又加水,又要較大冷氣、仲搵佢地幫手影相,
佢地都系笑笑口吾會托手踭🙈🫶🏻🫶🏻
仲要同我地夾埋隱藏蛋糕,
又幫我地清好枱先上🥹🫶🏻

不過佢地激推自家公司既鐵觀音🤣👍🏻
得一款茶🤣
另外豆漿都幾好飲🤤壹品的‼️
餐廳設計好貼心,
酒樓式餐桌、私隱度高的卡位、有間隔的房間,迎合不同人士🤤
呢晚安排左間房仔比我地🤤🫶🏻

生日
金絲南瓜餅
瑤柱扒翡翠苗
2023-08-10 733 瀏覽
一月一度嘅公司gathering,今次叫左呢間位於葵芳嘅川菜,招牌水煮牛肉-牛肉比較碎,偏鹹,麻辣度都適中。酸菜鮮鱸魚選配嘅紫薯粉,出到來嘅觀感真心唔太開胃。口水雞不過不失,唔算啖啖肉,所以對於肉質都無咩記憶點。小籠包皮厚,味道普通
2023-08-06 962 瀏覽
間唔中會食去既中菜館次次都會叫酸菜魚(例牌)同埋片皮鴨仲有高力豆沙酸菜魚:會有點蠟燭係暖住個碟 一路食都唔會凍曬魚夠滑 煮得啱啱好 啲料份量正常 湯夠酸 花椒味夠曬 唔會好油 今次加左薯粉 唔係平時食嗰種 係紫紅色 闊粉 有啲厚 幾好咬口 片皮鴨: 餐廳會有手套提供 皮會放蒸籠入面keep住暖 唔會太腍 味道正常 鴨肉同皮都好平均 今次有少少柴左同無咁脆皮 配料有青瓜絲京蔥絲醬汁高力豆沙:建議主菜食到差唔多就可以叫定 製作需時 一碟有4個 好鬆軟 暖笠笠 通常食一粒就啱啱好飽哂
間唔中會食去既中菜館
次次都會叫酸菜魚(例牌)同埋片皮鴨仲有高力豆沙