2023-10-14 3622 瀏覽
本身抱住冇咩特別嘅感覺嚟同客食呢間,食完之後發覺超正!杭州菜原來可以咁好好食而且經理服務態度好好好專業!本身以為會係好舊式嘅酒家,因為上網睇相同埋見到個門面,原來入面都幾靚幾華麗好舒服嘅格式!因為早到,所以頭嗰幾尾餸都係老闆整,勁好味!譬如煙燻田雞腿,全台100%嘅人都話好好味,我自己都覺得勁驚喜,煙燻嘅味超級特別,唔同平時食開嘅,而且田雞好嫩滑彈牙,完全恰到好處嘅成熟程度必食推介酸菜魚生魚片都好正,好厚實嘅一片食落去又好口感,唔似坊間食咗好似張紙咁老鴨湯鹹香味,但係我就普普通通因為太多油,反而係咁食嗰啲湯料賣相非常靚嘅醉乳鴿,超級鮮嫩,之後開始忙,見到擺盤都冇呢碟咁靚人哋嗰啲🤭牛腱就普普通通比較乾身硬注要份量好少其實,中間嗰啲係用生菜堆起,應該係食佢嘅手工冇臭味第一次食乞兒雞!呢個富貴雞 店員六個鐘煮,我早一日預訂!好特別,不過雞就比較鞋,入面嘅大頭菜好不過就唔會encore啦秋天就算貴都要食大閘蟹! $368.1隻㗎,好多膏上湯菠菜好嫩仲有個豆腐雙臭真係一試難忘!佢係勁臭臭,正常未必頂得順,我之後同同啲friend講返,佢話好難食,我又覺得唔係難食,因為其實佢仲好出色,好突出嘅一味
賣相非常靚嘅醉乳鴿,超級鮮嫩,
之後開始忙,見到擺盤都冇呢碟咁靚人哋嗰啲🤭
牛腱就普普通通比較乾身硬
注要份量好少其實,中間嗰啲係用生菜堆起,應該係食佢嘅手工
冇臭味
不過就唔會encore啦

秋天就算貴都要食大閘蟹! $368.1隻㗎,好多膏
上湯菠菜好嫩

仲有個豆腐雙臭真係一試難忘!佢係勁臭臭,正常未必頂得順,我之後同同啲friend講返,佢話好難食,我又覺得唔係難食,因為其實佢仲好出色,好突出嘅一味餸,只係佢本身係臭嘅菜式🤣唔識形容,不過我覺得一生人點都要試一次

最後仲加咗個桂花酒釀丸子,勁香桂花味,勁大碗$48 ,大家捧住個肚走

要讚一讚吳經理,好醒目 做嘢爽快

有機會一定會再嚟!環境服務都舒服,老闆笑笑口好搞笑😂🤭😳