餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2018-01-10 73 瀏覽
香港近年多左食店命名為「築地」,但事實上有幾多真係做到咁「築地」地好食呢(特別係當日本築地其實都已經多左相對較遜色既食店既時候)所以,我一於好少理個名,最緊要係啲嘢好食依間食店提供既食物種類好多,有齊日式拉麵、鍋飯、魚生、壽司、炸物、燒物、火鍋同甜品,餐牌大概係咁:要我一個人試晒咁多款食物真係難架,所以揀食邊幾款時都諗左好耐最後我揀左以下三款我覺得值得一試又有綽頭既食物首先,作為我既前菜,叫左三文魚腩刺身合共四塊,每塊堅係肥美一食落去滿口油脂,真係好食至於主菜,我就叫左直火炊松露和牛釜飯鍋個名都夠晒複雜,而且仲要計時廿幾分鐘先可以開蓋食得,真係試得吊人地隱終於夠鐘!一開蓋,真係香氣四溢充滿黑松露同牛肉既味道即刻攪拌一下再食,飯既軟硬度剛剛好,每啖都咁香口,而且間中有啲啲飯焦,真係好食另外,入面既牛粒都唔少,牛味同啲飯香配合得好好,真係有特式,值得一試最後叫番樣甜品,一眼已經俾依款南瓜雪糕吸引住合樣已經夠晒特式,一食落去更加覺得好味,佢係普通雪糕質地,食得出有少少奶味,係口中臨尾再溢出南瓜味道,推介

所以,我一於好少理個名,最緊要係啲嘢好食

依間食店提供既食物種類好多,有齊日式拉麵、鍋飯、魚生、壽司、炸物、燒物、火鍋甜品,餐牌大概係咁:
最後我揀左以下三款我覺得值得一試又有綽頭既食物
三文魚腩刺身
首先,作為我既前菜,叫左三文魚腩刺身
合共四塊,每塊堅係肥美
一食落去滿口油脂,真係好食
直火炊松露和牛釜飯鍋
至於主菜,我就叫左直火炊松露和牛釜飯鍋
直火炊松露和牛釜飯鍋
終於夠鐘!一開蓋,真係香氣四溢
充滿黑松露同牛肉既味道
南瓜雪糕
最後叫番樣甜品,一眼已經俾依款南瓜雪糕
吸引住
三文魚腩刺身