餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

2024-04-26 44 瀏覽
第一次食,店員介紹我試試尊貴海鮮套餐先,好!套餐有唔同嘅高級海鮮食材,如龍蝦、鮑魚、蚌類等。可以令客人一次品嚐多種美味。1) 罕有藻食綠膏蟹:味道非常鮮甜😋如果你對特殊的蟹類品種有興趣,呢款罕有藻食綠膏蟹可能值得一試。2) 台灣花尾龍躉片:將龍躉切成薄片,整兩整就食得 。3)野生琵琶龍蝦:琵琶龍蝦的肉質嫩滑飽滿,味道鮮美。建議唔點醬直接食佢嘅鮮味 。4)台灣九孔鮑魚:台灣九孔鮑魚係高經濟價值的海鮮食材。鮑魚肉質彈牙。蒸煮令鮑魚的風味濃郁 。5)加拿大野生海虎蝦:加拿大野生海虎蝦有肥美的肉肉,同鮮甜嘅味道。海鮮蒸煮後,鍋下面仲有個粥底,食完海鮮食返碗充滿海鮮味嘅粥,粥底充斥住海鮮嘅味道 。最後有一碗椰汁雪燕 。全餐飯用兩個字嚟形容:「滿足!」

1) 罕有藻食綠膏蟹:
味道非常鮮甜😋
如果你對特殊的蟹類品種有興趣,
呢款罕有藻食綠膏蟹可能值得一試。

2) 台灣花尾龍躉片:
將龍躉切成薄片,整兩整就食得 。

3)野生琵琶龍蝦:

4)台灣九孔鮑魚:

5)加拿大野生海虎蝦:
加拿大野生海虎蝦有肥美的肉肉,同鮮甜嘅味道。

海鮮蒸煮後,鍋下面仲有個粥底,
食完海鮮食返碗充滿海鮮味嘅粥,
粥底充斥住海鮮嘅味道 。

最後有一碗椰汁雪燕 。
全餐飯用兩個字嚟形容:「滿足!」