2016-08-19 382 瀏覽
好耐無去過朗屏,發現很多食店也變得不同了。有條街以前係淨係食雞煲,而家竟然多了間西餐廳。俾它的門口吸引了過去,發現原來係食德國野。決定入去試一試。店內都幾舒服的。高高的樓底,令人原全沒有壓迫的感覺。還播住90年代常聽的英文歌。仲放了一大部啤酒機向門口做裝飾。先叫了一客墨西哥粟米片,因呢樣係我至愛食嘅小食。之前食德國野好像沒有墨西哥粟米片的。。。唔理了,照叫。沒有牛油果醬同 sour cream。但有我喜愛的蕃茄蓉醬。粟米片本身已有味。就咁食都已好好食。蕃茄蓉醬味道帶點微辣。不錯喔。一吃就停不了口。如果可以俾多點蕃茄蓉醬就更好了。很快就被我吃得光光的😌鹹豬手看似吸引,但自己一個食又有點太多了吧。所以決定叫隻燒春雞來做我的main courses。諗住無咁heavy 呀麻。點知送到來時,發現原來都幾大份!勁多薯角。不打緊,吃不完便打包吧。。。雞的味道不錯,很入味。外皮有一點點的脆,雞肉就好嫩滑。連雞胸肉都一點也不"鞋"。讚👍🏻薯角真係好薯仔。外脆內軟。好味得黎又飽肚。酒量太淺嘅我只叫了汽水黎飲。因為食薯條野,一定要飲返d有汽嘅野先得☺️下次要同朋友來試下呢度嘅豬手先得。因見隔離枱嘅客人有叫。

薯角真係好薯仔。外脆內軟。好味得黎又飽肚。
下次要同朋友來試下呢度嘅豬手先得。因見隔離枱嘅客人有叫。賣相很不錯。