2009-01-07 68 瀏覽
快到農曆新年,麥當勞又推出板燒雞腿包同扭扭薯條。今年的包更加入了麻辣的口味。除左有麻辣板燒雞腿包外,亦有麻辣板燒雞腿扭扭粉、麻辣麥樂雞,一於辣起個農曆新年。今次試麻辣板燒雞腿包,外盒既賣相很令。其中盛裝著扭扭薯條既盒旁更有靚靚既生肖圖案,若果唔係用黎裝左薯條,我一定會收藏起黎。雖然是外賣番黎,但包和薯條仍然係暖暖的。一打開包裝紙,麻辣醬汁就成紙都係,加上包的賣相整得不好,成塊雞扒飛出黎,生菜亦搭得不好,散開的。拎起包時配料經常跌出黎,食既時候十分狼狽。說回味道,麻辣醬的確有辣味,而且會愈食愈辣,但對我來說辣既程度依然是可以接受。不過麻既感覺就欠奉了,只有辣味係口腔徘回。所以正確來說這個是辣味板燒雞腿包。雞扒大大塊而且肉質滑滑的,食落啖啖肉十分好口感,不過可能麻辣醬味太過濃烈,原全食不到雞扒是經過燒烤的。不過整體既感覺還是滿意的,只係個包夾得唔好,成日食食下跌材料。薯條是扭扭薯條來,外形像以前哈迪斯既脆薯圈,彎彎曲曲的。炸得干身不會太油,味道比上年的沒有咁咸,較為好食。不過始終認為普通既薯條較為好味,所以試完一次便算了。總括而言味道OK,我還有興趣試試麻辣板燒雞腿扭扭粉。期望下年可以再出

總括而言味道OK,我還有興趣試試麻辣板燒雞腿扭扭粉。期望下年可以再出新既食物。
包裝盒很漂亮啊!
夾得不好的麻辣板燒雞腿包