2023-01-08 288 瀏覽
今日做完運動見仲好早,就即興入左西貢入西貢就梗係食松記車仔麵啦揀咗好耐,15 16唔知食乜好,最後就揀咗乜都有嘅八寶,呢度好少有嘅可以跟銀針粉,咁就梗係跟啦八寶入面有魚蛋魷魚蘿蔔紅腸雞翼豬紅豬皮,佢每樣餸都好好食,蘿蔔炆得好淋冇渣好入味,豬紅都裏面好嫩滑食車仔麵第一件事飲咗啖湯先,你會feel到佢同其他地方好唔同,佢唔係就咁清湯加腩汁,湯底好濃郁銀針粉都好好食,好索湯另外呢度仲可以跟伊麵底,都幾好食,但始終都係覺得用乾身炒或者撈會好食啲之後就係小食放題嗌咗勁多,首先就叫咗佢最出名嘅墨魚條同埋煎釀四寶之後仲嗌咗個泰式魚餅同炸魚皮佢個墨魚條好有墨魚味好彈牙,外皮炸到好脆泰式魚餅就普普通通煎釀四寶係青椒,紅椒,紅腸同埋豆腐,普普通通嘅食材,但就好好食另外嗌咗杯鴛鴦涼粉冰,佢嘅涼粉同出面好唔同,佢係好足料嘅涼粉味,好似係人哋係街市一嚿嚿切出嚟嗰啲,佢係令到成杯鴛鴦都有涼粉嘅嗰種草藥味雖然咁樣食法都幾貴,但間唔中一次,同埋你feel到佢車仔麵係高質係好食嘅
今日做完運動見仲好早,就即興入左西貢
入西貢就梗係食松記車仔麵啦

銀針粉都好好食,好索湯

佢個墨魚條好有墨魚味好彈牙,外皮炸到好脆泰式魚餅就普普通通