餐廳: 龍如酒家
資訊:

2023-05-16 399 瀏覽
母親節一於帶媽咪嚟好耐冇去嘅流浮山食海鮮!本身都住大西北 揸車嚟15分鐘左右出面就有停車場 都好方便👍🏻呢間龍如就喺大街嘅中間4個人叫咗7樣海鮮+1碟炒菜1. 豉汁聖子聖子好爽 一啲都唔腥😻豉汁炒到好香 2. 龍躉球平時唔食魚嘅我 都覺得炒得好好食魚肉好鬆化 唔實 最重要唔腥!3. 椒鹽賴尿蝦冇得彈🥹啲蝦殼炸到好香口 加埋啲蒜直頭想連個殼都食咗🤣賴尿蝦唔算好大隻,但唔會話好瘦,隻度都厚肉👍🏻4. 鹽焗花甲成晚覺得最普通係呢樣 硬係覺得呢啲要豉汁炒但因為老細見我地聖子已經豉汁 所以叫我地轉呢種食法 花甲ok嘅 冇沙 可能個人覺得太重薑味所以扣左啲分5. 蒜蓉蒜貴妃蚌估唔到除咗元貝之外 咁樣整貴妃蚌都一樣好食😋每隻都俾勁多蒜同粉絲一齊蒸 好正😍個蚌唔係好大隻(不過貴妃蚌本身好似都唔大) 唔會蒸到好un 食落爽口6. 花蟹花雕蒸蛋白隻蟹好鮮甜😋蟹鉗蟹身都多肉食蛋白略嫌唔夠花雕味7. 辣酒煮花螺個汁唔算辣 好惹味😚花螺夠晒入味 牙簽一撩就出嚟 唔會話好難撩到總結嚟講覺得算抵食人均$700👍🏻會有下次
母親節一於帶媽咪嚟好耐冇去嘅流浮山食海鮮!
本身都住大西北 揸車嚟15分鐘左右

豉汁炒到好香

龍躉球

2. 龍躉球
平時唔食魚嘅我 都覺得炒得好好食
魚肉好鬆化 唔實 最重要唔腥!

椒鹽賴尿蝦

3. 椒鹽賴尿蝦
冇得彈🥹啲蝦殼炸到好香口 加埋啲蒜
直頭想連個殼都食咗🤣
賴尿蝦唔算好大隻,但唔會話好瘦,
隻度都厚肉👍🏻

鹽焗花甲