2009-12-25 73 瀏覽
就黎生日, 軍曹約好哂人, 同我食番餐生日飯 食番之前問極都唔肯答我係邊度食, 原來係黎一門A__A 之前琴姐同我講過話佢食過, 所以我都想試下, 咁岩又好耐冇食過日本野, 岩哂! 入面燈光好暗, 好鬼有feel, 岩哂一班人黎食飯傾計, 坐番三四個鐘! 我地6 個人, 叫左好多野食, 食到我好好好好飽 炸芝士 - 我好鐘意食芝士, 佢芝士味好重, 熱辣辣。因為佢份量少, 所以我只係食左半舊, 我相信食得多會好膩。 鐵板帶子蝦煎餅 - 我食唔到有帶子.... 食落去既時候只係食到好多麵粉, 而且唔熱, 更加難食。 炸蟹肉忌廉 - 一碟得2 舊, 所以我地又要分黎食。我覺得佢冇乜特別, 好似酒樓哥d 咁。忌廉多, 蟹肉少。 燒牛舌 - 佢個牛舌真係唔錯! 好有牛味, 燒完加左鹽係上面, 真係好正。牛舌都算大片, 但一串要$25 得3 片就貴多d。 雞軟骨 - 普通, 冇乜特別。同其他地方食既炸雞軟骨一樣, 只係冇加lemon juice。 厚燒玉子 - 蛋加蝦, 但我覺得佢普通。蛋唔夠滑, 亦都唔叫厚, 大快活早餐炒滑蛋仲好味。入面加左d 蝦, 冇蝦味, 蝦既份量太少, 加落去唔知作用
就黎生日, 軍曹約好哂人, 同我食番餐生日飯

鐵板帶子蝦煎餅 - 我食唔到有帶子....
食落去既時候只係食到好多麵粉, 而且唔熱, 更加難食。

燒牛舌 - 佢個牛舌真係唔錯!

厚燒玉子 - 蛋加蝦, 但我覺得佢普通。蛋唔夠滑, 亦都唔叫厚, 大快活早餐炒滑蛋仲好味。入面加左d 蝦, 冇蝦味, 蝦既份量太少, 加落去唔知作用係咩。

三文魚鍋巴茶漬 - 將d 好似水既茶倒落d 白飯度, 再加三文魚食就係茶漬飯。成個飯最好味係三文魚, 佢燒到三文魚片好脆, 而且三文魚肥美, 加左少少鹽, 幾香口幾野味。但d 飯就真係唔食都得, 仲要加d 冇茶味既水落去, 真係唔好食。

泡菜豚肉石頭飯 - 想食下辣野, 就叫個泡菜飯, 都係唔好食。飯份量適中, 泡菜少, 棷菜多, 豚肉少。飯太多水, 太林, 一pat pat。

牛肉石頭飯 - 都係唔好食。料少飯多, 味道淡, 好似食緊白飯咁。牛肉唔肥美, 而且好"un"。

我覺得佢d 野食唔好食, 價錢亦都唔合理, 太貴喇。一大班坐低食飯傾計, 一門係個好地方。但如果講真係食野, 一門絕對唔適合! 今餐飯我旨在可以見下大家, 坐低食餐飯傾下計, 所以我已經好開心喇! 多謝你地
炸芝士
鐵板帶子蝦煎餅