2024-04-06 217 瀏覽
生記搬咗嚟三湘大廈之後,來過2次食晏,有一次是新年時一圍12人。兩次都覺得老粵菜做得幾好,服務不嬲都係好一般,都習慣以前生記係咁㗎啦。 復活節假期嘅星期日專登訂位帶屋企人由九龍過嚟灣仔食晏,兩日前訂位(其實嗰日去到只係得五六台客),星期日早上11點再特登打電話過嚟訂豬膶枸杞,當時接電話嘅阿叔叫我”有㗎啦唔使訂,你來就可以啦” 我哋1点去到,蝦多士佢話冇我都算啦,佢竟然話豬膶都冇!我話訂咗,嗰位阿叔就唔理我擰轉身行咗去,跟住另一個侍應指示我去櫃位同另一位阿伯講佢竟然話”豬潤未到”,咁我問佢點解之前應承我,佢都係話”豬潤未到”跟住就擰歪面唔再睬我! 😡一句對唔住或者唔好意思都冇,我哋一家人唯有起身走!🤬可能我唔係豪客,又或者佢哋嘅服務方針係要零尊重先啱!好彩嗰日我唔係請客,如果唔係就尷尬死!😤

2024-03-31