2017-09-05 4993 瀏覽
今晚同班絲打聚餐,有人提議食這間,見評語不錯,於是各人決定試下!去到有好多人等位,好彩我地有訂位,好快便安排入坐,可能餐廳裡面多人關係,感覺空間比較窄,枱與枱之間比較親密!我見到還有樓上的,但沒有上去看!因為得1.5小時用餐,我地要快點決定落單。餐牌有散叫及晚餐set,我地叫左三個dinner set, 包沙律,餐湯或飲品。意大利風乾火腿沙律有火腿香味,沙律新鮮燒烤汁焗豬仔脾賣相吸引,但豬仔脾焗得乾身,而且面頭有好多醬汁,感覺好咸其他fd要整走多餘醬汁才吃!煎香草銀鱈魚不知我地是否放了一陣才吃,感覺有點腥,份量也不多,但價錢好貴要$248喔!可能銀鱈魚成本貴吧!煙三文魚帶子意大利飯這個好食,雖然三文魚得一片及刺身帶子得一粒,但個意大利飯配汁煮得軟硬適中,而且飯裡還有帶子群邊同菜粒,我地再散叫:芝士西蘭花雖然西蘭花面頭有芝士,但個西蘭花無味的,有個家庭主婦話係白拾西蘭花巴馬ham pizza大概係6'pizza,ham都算多,賣相不錯,味道卻普通!水牛城雞奕加了辣招仔熱辣辣的雞奕,惹味套餐甜品朱古力雪糕,對於我來說太苦了,雖然不會太甜,但其他fd接受到它的苦,可能她們本身飲慣咖啡吧!食完
意大利風乾火腿沙律
有火腿香味,沙律新鮮

燒烤汁焗豬仔脾
賣相吸引,但豬仔脾焗得乾身,而且面頭有好多醬汁,感覺好咸
其他fd要整走多餘醬汁才吃!
煎香草銀鱈魚
煙三文魚帶子意大利飯

我地再散叫:
芝士西蘭花

巴馬ham pizza
大概係6'pizza,ham都算多,賣相不錯,味道卻普通!
水牛城雞奕
加了辣招仔熱辣辣的雞奕,惹味

套餐甜品
食完後,我地成身油煙味,連頭髮都有油煙味,揮之不去,但我地坐近bar枱門口的,相信廚房應該再入些,可能通風系統太差,有待改善
意大利風乾火腿沙律
芝士西蘭花及水牛城雞奕