2015-10-03 3176 瀏覽
上回同大家分享咗我買嘅Double Tree團購有几抵食 ,今次畀大家睇睇回購下嘅新菜式 啦!是晚我同豬仔準時6:15pm到達餐廳,人客明顯多咗 ,我倆被安排坐係餐廳中央嘅圓檯,勢估唔到咁早啲卡座位就full晒啊 !點嘢食先,依舊先來一白一紅湯,熱辣creamy嘅忌廉湯及濃味嘅龍蝦湯。頭盤揀咗我倆嘅至愛 ~鮮蝦芒果沙律 ,儘管田螺焗薯蓉點味美,但仍敵不過呢嗰芒果蝦沙律,有兩隻彈牙中蝦,沙律鮮甜爽口,絕對醒胃 !亮點 主菜出場~醬燒豬肋骨配薯菜 : 通常啲豬肋骨都無咩肉食,呢個卻骨肉勻稱 ,恰到好處!肉質極之幼嫩 ,蘸上甜醬後,惹味非常 !搞到豬仔話要再回購呢 !德國鹹豬手配薯菜 : 豬手几大隻 ,皮脆肉帶鹹香,肉質嫩得嚟有一點兒靱實,水準則跟時下既鹹豬手差不多!跟餐甜品,我倆一致只揀心太軟 , 因為我地都係朱古力 迷囉!上次影得唔夠靚仔動感,今次捕捉返個澎湃流心 畀大家睇,朱古力蛋糕外皮焗得濃郁香脆 ,内裡有著勁量流心 ,蛋糕香口好好食   呀!豬仔嘴刁 ,專揀正 嘢食,任食甜品一件都唔吼 ! 任性又為食嘅我,偏要每款食勻晒先安樂
上回同大家分享咗我買嘅Double Tree團購有几抵食
,今次畀大家睇睇回購下嘅新菜式
啦!
是晚我同豬仔準時6:15pm到達餐廳,人客明顯多咗

忌廉湯+龍蝦湯
頭盤揀咗我倆嘅至愛
~鮮蝦芒果沙律
亮點
主菜出場~
醬燒豬肋骨配薯菜
: 通常啲豬肋骨都無咩肉食,呢個卻骨肉勻稱
,恰到好處!肉質極之幼嫩
,蘸上甜醬後,惹味非常
!搞到豬仔話要再回購呢
醬燒豬肋骨
德國鹹豬手配薯菜
: 豬手几大隻
德國鹹豬手
跟餐甜品,我倆一致只揀心太軟
, 因為我地都係朱古力
迷囉!上次影得唔夠靚仔動感,今次捕捉返個澎湃流心
畀大家睇,朱古力蛋糕外皮焗得濃郁香脆
,内裡有著勁量流心
,蛋糕香口好好食
  呀!
豬仔嘴刁
,專揀正
嘢食,任食甜品一件都唔吼
任性又為食嘅我,偏要每款食勻晒先安樂
藍莓芝士+紐約芝士餅
, 今次師傅整嘅呢兩款芝士餅失準了,有點實兼滯口!反而Tiramisu
嘅口感軟滑,芝士味香濃!焦糖布甸
, 依舊甜度適中,食到面層嘅焦糖薄脆,布甸幼滑好味!咖啡+綠茶奶凍
,奶凍滑溜,可惜咖啡味及綠茶味仍然唔夠!
任食甜品
餐廳增加咗人手
侍應生姐姐有三位,態度友善貼心
,會不時關注及跟進客人嘅食物餐飲,相當專業

呢餐直頭值回票價有餘
喇~

2015-10-01
$143.5 (晚餐)
用餐優惠
團購
醬燒豬肋骨
德國鹹豬手
心太軟
  • 豬肋骨,心太軟,鮮蝦芒果沙律,焦糖布甸
  • Tiramisu