2016-09-06 1606 瀏覽
放工同同事去公司附近食野,呢間我食過幾次覺得好唔錯就介紹同事一齊去食chopstick其實呢間真係好多人食,晚晚都排晒長龍,但係其實冇必要限時要人地食半個鐘,好似我哋今日咁,一班同事一齊食嘢自然會傾吓計,食晒唔走老闆又會係咁望住我地完全唔能夠享受用膳嘅時間鮮魚皮非常爽口!!點埋佢嘅自家秘製辣汁再撈埋芫茜一齊食,真係好正胡椒豬肚湯係我次次都會叫,同事飲左一啖都話正!好香既胡椒味,加上蜆既鮮甜同一d雜菜既清甜椒鹽鮮魷平時食得多,咁樣嘅椒鹽鮮魷第一次見佢唔係用魷魚鬚,係一塊嘅魷魚,外層既生粉好薄而且非常鬆脆!黃金蝦唔連埋蝦殼會平啲大隻d..不過我哋就揀咗連蝦殻,因為同事話有蝦殼更加香脆tongue黃金蝦外層用鹹蛋黃加生粉,所以食落去好鬆脆香口!蝦嘅肉質冇咩特別,唔會好霉。唔記得咗呢個餸叫咩名,不過佢入邊最主要嘅係豆腐。豆腐外層用油炸過,但係又好「淋」,唔係好好食,裏面先至滑。醬汁都係偏向清淡,唔值得推介嘅一道菜。總括來講,呢間野嘅食物好唔錯,但係一間餐廳嘅成功唔係單單食物嘅質素,出去食飯仲要好趕咁樣食,有邊個會食得開心呢?
完全唔能夠享受用膳嘅時間
椒鹽鮮魷平時食得多,咁樣嘅椒鹽鮮魷第一次見
佢唔係用魷魚鬚,係一塊嘅魷魚,外層既生粉好薄而且非常鬆脆!