2019-05-15 87 瀏覽
逛街到油街,順勢食個晚飯~ 好耐無食西式菜,於是食呢間。前菜食龍蝦湯配紅蝦刺身。龍蝦湯以杯上,配有一隻細蝦刺身。廚師好細心,將隻蝦切件方便食~ 龍蝦湯味道香濃出色,湯面上更有一層厚厚嘅泡沫,令湯飲落更幼滑。主食有Marinella~ 餅底夠薄,夠香脆,加左parma ham,水牛芝士同火箭菜,好好食~~ 即使好大個,兩個女仔都仍然能夠完成,仲可以食多個烤黑毛豬。西班牙伊比利牙黑毛豬配烤紅椒堅果醬。落單時,侍應好細心,問我地要七成熟定全熟,提醒我地全熟,豬肉質會較韌。因為黑毛豬係穀飼,所以可以七成熟~ 咁梗係要好食嘅七成熟啦,食落仲居然入口即溶😳 驚奇好食~ 配住烤紅椒醬,完全唔辣但香口,更惹味好食😋食飽飽唔少得甜品~ 甜品嗌兩個,朱古力窩夫同雲呢嗱窩夫加 gelato~ Gelato 有四款口味,都係店手造~ 我地揀左雜莓味~ 甜甜嘅雜莓gelato, 配埋窩夫一齊食,剛剛好~
逛街到油街,順勢食個晚飯~ 好耐無食西式菜,於是食呢間。

前菜食龍蝦湯配紅蝦刺身。龍蝦湯以杯上,配有一隻細蝦刺身廚師好細心,將隻蝦切件方便食~

食飽飽唔少得甜品甜品嗌兩個,朱古力窩夫同雲呢嗱窩夫加 gelato~ Gelato 有四款口味,都係店手造~ 我地揀左雜莓味~ 甜甜嘅雜莓gelato, 配埋窩夫一齊食,剛剛好~

2019-05-14