今日中午去左shopping👫🏻💸 行到攰、加上洗得太多錢,所以想係尖沙咀求其搵間平少少既餐廳醫下肚。尖沙咀地區物價高就一早知,但行行下去到The One 附近竟然俾我發現到呢間櫥窗放左好多塊超巨型pizza的餐廳,而且價錢一d都唔貴,性價比好高好吸引🤤Pepperoni pizza 意大利辣肉腸薄餅 ($30)唔知點解今日特別想食Pepperoni 🍕,但本身係櫥窗見唔到有,仲以為賣晒。點知落單既時候問一問,竟然有🤭 好開心 ☺️ 12” pizza 勁大塊,仲大過我成塊面!呢間既pizza底係薄的👍🏻 所以d配料味道會較突出,唔會咬到啖啖都係麵粉味。辣肉睇焗完出黎同芝士mix埋一齊,好香好惹味,真係好食到停唔到口🤤4 cheese pizza 四重芝士薄餅 ($45)呢個pizza一共由4種唔同芝士🧀 混合一齊焗,分別係Mozzarella、Cheddar、Provolone同埋Parmesan 🤤 個焗爐溫度高令所有芝士都溶埋一齊☺️ 芝士既咸香味、加埋外層焗到少少焦脆既口感,真心推薦。不過食呢個pizza要趁熱食,如果唔係凍左就無左拉絲既效果!Draft Beer 🍺 - Stel

4 cheese pizza 四重芝士薄餅 ($45)

Draft Beer 🍺 - Stella ($60)

食pizza點可以無野飲!我同男朋友share一杯啤酒🍻。唔止pizza大份,連個啤酒杯都大杯過人😂 而味道方面,Stella不嬲都易入口,唔苦,飲下飲下就隊哂成杯🥴 雖然$60咁大杯啤酒唔算貴,但對比起我地叫左2大塊pizza都只係$75,杯酒佔左差唔多50% 😂 結論係…pizza真係好抵食☺️
2023-01-08